Äger du en Rolex klocka? Se upp för polisen Kristoffer Samsing som nu utreds av Justitieombudsmannen (JO)

”Lyxklockor tas olagligt i beslag”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Kristoffer Samsing är den 48 åriga polisen som nu utreds av Justitieombudsmannen (JO) som många gånger tidigare har granskats samt utretts för brott. Nu senast är han åtalad i domstol i samband med ett ingripande mot en ung man som skadades på Södermalm i Stockholm. Samsing har även tidigare dömts i domstol för att ha brutit armen på en ung flicka. Nu står det även klart att Justitieombudsmannen (JO) utreder Samsings agerande då han helt otroligt fick för sig att gå fram till en man i Stockholm som bar på en Rolex klocka och beslagta den – För att han kände för det!

Kristoffer Samsing utreds nu av Justitieombudsmannen (JO) i samband med att en man som roade sig ute i Stockholm blev av med sin klocka där Kristoffer Samsing helt fräckt plockande av mannen hans Rolex klocka för att Kristoffer Samsing ansåg att klockan skulle kunna vara stulen. Hur den slutsatsen har dragits är något JO nu vill ha svar på.

Dagens Process har tagit del av videoklipp från händelsen då mannen med Rolexklockan blev av med sitt armbandsur av polismannen Kristoffer Samsing

I den videosekvens som vi på Dagens Process har tagit del av ser vi att polismannen Kristoffer Samsing konfronterar en man utan giltiga skäl för att sedan misstänka mannen för brott som sedermera blir av med sin klocka på polisstationen av Kristoffer Samsing.

Här är historian som Justitieombudsmannen (JO) nu utreder.

En lördagskväll var Peter som vi kallar honom ute på stan för att roa sig. Inne vid en restaurang möter han polisen Kristoffer Samsing som aggressivt ger Peter order om att gå ut från restaurangen. Orsakerna om varför Peter ska lämna platsen är väldigt oklara. Inga orsaker anges.

Kristoffer Samsing uppvisar omgående ett stort intresse för Peters klocka inne i restaurangen. Bland annat får Peter höra att han inte har råd att äga en sån klocka. Enligt polismannen är Peters ekonomi alldeles för dålig och därför kommer klockan tas i beslag. Dock väljer polismannen att först delge misstanke om narkotikapåverkan och klockan beslagtas sedan inne på polisstationen.

Peter driver flera företag inom IT-branschen. Han är verksam både i Sverige och utomlands. Hans olika projekt kräver många resor runt om i världen och han har aldrig upplevt något liknande polisiärt beteende i något annat land. Inte ens i länder som anses vara korrupta. Klockan har han ägt i flera år.

Polismannen Kristoffer Samsing som i många år arbetat i krogmiljön tordes vara expert på hur en narkotikapåverkad person ser ut. Kristoffer Samsing vet uppenbarligen inte hur en narkotikapåverkad person agerar. Peter som aldrig brukat narkotika i sitt liv förstår att polisen Kristoffer Samsing använder denna osanna metod för att driva in honom till polisstationen. Helt enkelt för att jävlas med klockägare. Testet för narkotikapåverkan visar sedan negativt. Samt avskrivs samtliga misstankar mot Peter.

Slutsatsen man kan dra är att Kristoffer Samsing med den historik av brott han har dömts samt misstänks för inte ska få arbete kvar som polis i Sverige.

Rolex klockan skadas under ingripande samt under förvar hos polisen. Cirka en månad senare får Peter d.v.s klockägaren tillbaka sin klocka och samtliga misstankar avskrivs

I cirka en månads tid har polisen förvarat Peters mycket dyra rolexklocka som under denna tid även har skadats. Klockan värderas i dagsläget till cirka 600 000 SEK där man i videosekvensen med Kristoffer Samsing kan se honom greppa tag om klockan. Samtidigt har klockan förvaras hos polisen på ett oacceptabelt sätt där Rolex klockan har lindrats in flera varv med bubbelplast vilket har fått klockans länkar att böja på sig.

Skattebetalarna behöver betala för skadade föremål som beslagtagits av polisen

Ska vi skattebetalare verkligen behöva stå för skador på beslagtagna föremål som bevisligen enbart kan ha åstadkommits av Polismyndigheten. Det är inte rättvist att enskilda poliser i Sverige kan skada och ha sönder mycket dyrbara föremål för att sedan slippa ekonomiska ansvar. Skattebetalarna ska inte behöva ansvara för kriminella poliser.

Läs mer om åtalet mot Kristoffer Samsing

Läs mer om Kristoffer Samsings tillgångar

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat