Atletiska män som reser med kniv reser friare

Lästid: 2 min
”Packa kniven i incheckat bagage”

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Packa kniven inför din resa och bär gärna machete på destinationen om det krävs.
Som en atletisk man har du lättare att röra dig bland lokalbefolkningen i olika länder. En man som är atletisk, både mentalt och fysiskt är ett svårare objekt att skada eller råna. När du är stark kan du resa friare och oroa dig mindre, men det är också viktigt att förstå varningssignalerna och vara förberedd på din destination och omgivningen.

Det är viktigt att förstå att världen inte är en snäll plats även om du ska på semester. För riktiga män är inte en semester synonymt med sol och bad, utan det är äventyr som gäller. Tänk på att din destination kan vara en plats där du råkar illa ut. Det finns människor som är skumma och som tycker att turister är ett enklare offer att råna eller skada. Då måste du vara beredd, och det bästa sättet att vara beredd på är att vara beväpnad.

Det krävs lite mod att röra sig till platser dit vanliga turister inte reser till. Vill du uppleva världen måste du också lära dig att förstå olika situationer och framför allt hur människor fungerar. Platser som är olika din hemmaplan är en utmaning du måste ta dig an för att kunna stärka ditt psyke. Semestra inte som en förvirrad man. Det signalerar att du är ett svagt objekt. Du kan bli ett offer om du är naiv och tror att alla är snälla i världen. Du måste röra dig tufft och inte vika ner blicken oavsett var du befinner dig.

Det är oftast ett beteende man är rädd för

Vanliga turister förstår normalt sätt inte andra kulturers beteende. Man kanske blir rädd när det kommer fram en halvfull gatukille från Nigeria och frågar om något man inte fattar, men lugn – schasa bort fanskapet med kraft så kommer inte killen tillbaka. Du hade förmodligen inte blivit rädd för en fullgubbe från Borås, så varför ska du bli det för att fullgubben kommer från ett annat land.

Packa kniven i incheckat bagage

Vad som anses vara ett tryggt resmål innebär inte per automatik att det inte finns faror. Väljer du en äventyrlig plats så kanske det finns extra skumma människor. Det är viktigt att förstå att det så klart finns platser i världen som kan göra dig skada. När du befinner dig på sådana platser måste du vara beredd på att försvara dig. Du har inte alltid rätt att bära pistol och då är det bra att ta med sig en kniv av större modell som du försvarar dig med. Det är inte meningen att du ska använda kniven mot en annan människa för skojs skull. Du ska dock använda den för att kunna försvara ditt liv.

En kniv får du packa i resväskan som incheckat bagage. Lägg inte kniven i ditt handbagage då kommer säkerhetskontrollen på flygplatsen att ta kniven från dig.

Därför är det bra att packa en kniv redan vid avresan

Att packa ner en kniv redan vid avresan är extra viktigt då du kan behöva kniven redan vid flygplatsen du ska resa till. Du vill inte vara utan en kniv när den som mest behövs. Tänk om du behöver kniven efter att en taxi kör dig till en plats du inte ska till. Då måste du attackera direkt. Och du vill inte heller leta efter kniv i en butik någonstans i världen när du som mest behöver kniven.

Packa alltså ner kniven i ditt incheckat bagage som en säkerhetsåtgärd. Var förberedd på destinationen du reser till och reagera på din omgivning.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat