Besöksförsäkring är ett krav för utländska medborgare – köp via Utrikesgruppen

”Inresa till Sverige”

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Läs mer om vad som gäller för utländska medborgare som besöker Sverige
Det finns krav på medicinsk försäkring för utländska besökare som kommer till Sverige. Kravet gäller för att försäkra sig om att besökaren kan få sjukhusvård om en olycka eller sjukdom skulle inträffa. Kravet gäller innan besöket till Sverige och vid visum. Bevis på försäkringen ska uppvisas innan inresa till Sverige.

PÅ UTRIKESGRUPPENS WEBBPLATS KAN DU BESTÄLLA OCH LÄSA MER OM BESÖKSFÖRSÄKRINGEN.

Utländska medborgare som ska besöka Sverige måste skaffa en försäkring. Försäkringen ska omfatta sjukvårdskostnader på minst 30 000 euro om besökaren behöver akut sjukvård. Besöksförsäkringen täcker även transport till hemlandet när det krävs vid sjukdom eller olycka.

Många medborgare från andra länder omfattas av kraven

Icke EU-medborgare omfattas i striktare omfattning av kraven. Innan en annan medborgare från annat land ska besöka Sverige är det viktigt att du kontrollerar vad som gäller. Om kraven inte uppfylls finns risken för att personen nekas inresa till Sverige. Du kan läsa samtliga krav på Utrikesgruppens webbplats enligt listan över krav på besöksförsäkring i länken ovan.

Migrationsverket sätter kraven

Migrationsverkets webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för just din besökare. Reglerna finns till bland annat för att utländska medborgare inte omfattas av den svenska allmänna sjukvården. Det är därför extra viktigt att personer på besök i Sverige är fullt försäkrade.

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat