Destinationskollen.se – supertjänsten från UG

Lästid: 2 min
”Ha koll på det land du reser till”

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Har du koll på vilka regler och lagar som gäller för att du ska vara ”clear to border”
Året är 2023 och som vi ofta märker ändras inreseregler och vistelseregler i hast takt – har du koll på vilka regler som gäller för det land du ska resa till?

UG. d.v.s Utrikesgruppen har tagit fram Destinationskollen.se för svenskar som reser med ett svenskt pass eller ett svenskt internationellt ID-kort. Via Destinationskollen.se kan du kontrollera inreseregler, vistelseregler samt annan viktig information som finns tillgänglig för det land du ska resa till.

Allt för många svenskar har inte koll på vilka regler som gäller i andra länder vilket kan få förödande konsekvenser.

Det är viktigt att du som svensk är införstådd i att andra länder har sina egna lagar och regler

Det finns inga globala lagar och regler. Sådana lagar och regler som gäller i Sverige som kan antas vara självklara behöver nödvändigtvis inte gälla i det land man reser till. Alla länder i världen har egna lagar och regler samt följer sin egen ideologi.

När man reser till ett annat land är det givetvis viktigt att man har tillgång till den information som krävs. Exempelvis vid inresa. För att undvika att resan kanske avbryts redan på flygplatsen hemma i Sverige är det alltid att föredra att kontrollera hur man bör förhålla sig till de regler som finns för att få resa till destinationen.

Vissa länder har oändliga krav medans andra länder knappt har några alls

För att få besöka ett land som svensk finns det en hel del att tänka på och en del länder har väldigt många steg man behöver ta sig igenom för att flygbolagen ska få transportera dig till destinationen.

En del länder kräver vaccineringsbevis, gula febernkort, visum innan ankomst, personbevis, föräldramedgivande, bestyrkta kopior på bankkonton, anställningsavtal med mera medans andra länder inte har några speciella krav för dig som svensk. På vissa platser i världen får du stanna i 1 år utan någon som helst dokumentationskrav medans i andra länder där man endast låter turister uppehålla sig i landet i max 7 dagar kräver oändliga handlingar.

Tänk alltid på att ha rätt information innan du bokar och betalar för din resa

Många svenskar älskar att resa till bl.a värmen och det är givetvis förståeligt – men ha alltid koll på vilka inreseregler som gäller innan du bokar din resa annars kan resan avbrytas och inga pengar återbetalas för exempelvis flyg och hotellnätter.

Besök Destinationskollen.se för att ta fram aktuell information om destinationskrav

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat