Du visar rädsla när du döljer ditt namn i mail

Lästid: 2 min
”Tröga människor döljer sina efternamn”
Picture of Karl Magnusson

Karl Magnusson

Twitter X
karl.magnusson@dagensprocess.se

Har du alltid undrat över varför människor döljer sina för- och efternamn i mejl och myndighetsbeslut? Här reder jag ut varför människor gör så.

Om en brevskrivare eller en beslutsfattare avslutar utan att skriva sitt namn eller med någon form av förkortning av sitt namn väcker det kraftiga misstankar om att någon inte stämmer. Beteendet är misstänksamt. Den som vet varför en person döljer sitt namn, vet att han eller hon är en rädd människa.

Det är en sak att skriva informella sms och brev till sina vänner, då är det inte viktigt att skriva ut hela sitt för- och efternamn. Men skriver du formella brev till företag och myndigheter eller arbetar du för ett företag är det ytterst viktigt att du skriver ut ditt för- och efternamn. Är du en beslutsfattare så är det till och med olagligt att inte skriva ut hela ditt för- och efternamn.

Mejl från rädda fegisar

Alla har vi fått mejl och beslut någon gång från en person som döljer sitt efternamn, helt öppet också. Det framkommer bara ett förnamn. I värsta fall blottar de ytterligare sin rädsla och avslutar sitt efternamn med en initial istället tillsammans med en punkt som avslutar, exempelvis ”Dennis K.” – det är bland det fegaste man kan gör.

Den som undanhåller sitt efternamn visar på grov rädsla. Graden av rädsla kan bedömas utifrån detta. Om både för- och efternamn saknas kan det med 100 procent säkerhet antas att personen är mycket rädd. Att dölja efternamnet indikerar ytterligare en form av rädsla. Det kan vara relaterat till bristande självförtroende i namnets marknadsvärde, eller helt enkelt en generell rädsla för att avslöja sin identitet.

Att inte vara stolt över sitt efternamn är fegt och även helt dumt. Allt du gör i livet är en del av dig, och om du inte vill koppla ditt namn till dina handlingar, slösar du bort allt. Det är verkligen dumt av dig att du inte marknadsför dig själv.

Stort problem att dölja sina namn

Det skapar inte en avslappnad företagskultur att inte inkludera efternamn. Förr eller senare kommer mottagaren att vilja veta vem du är. Om du till exempel skickar ett mejl till ett företag för att begära offerter eller andra tjänster, kommer du till slut behöva avslöja ditt efternamn. Varför gör du det så komplicerat och döljer ditt efternamn, du fega lilla jävel? Du är inte seriös och ingen tar dig seriöst.

Ingen vill göra stora affärer med någon som är så skraj att denne döljer sitt efternamn.

Picture of Karl Magnusson

Karl Magnusson

Twitter X
karl.magnusson@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat