Dyra klockor skadas i Polisens förvar. Oftast medvetet i ren avundsjuka.

Lästid: 4 min
”Dyra klockor skadas”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Polisen i Stockholm skadar dyra klockor som ligger i förvar hos Polisen. Medvetet enligt uppgifter till Dagens Process.
Dagens Process har rapporterat om fallet med polisen Kristoffer Samsing som jagar Rolex-ägare i Stockholm. Fallet har väck stor uppmärksamhet då offret var en helt vanlig Rolexägare som var ute på stan för att roa sig. Efterspelet som nu följer är att JO utreder Samsing för det olagliga beslaget samtidigt som Polismyndigheten vägrar ersätta mannen för att klockan skadades!

I början på året så fick den tidigare dömda polismannen Kristoffer Samsing (nyligen även dömd igen) för sig att konfrontera en man ute i Stockholms nattliv enbart för att mannen bar på en dyrbar Rolex klocka på armen. Den bisarra historian slutande med att mannen fick följa med till polisstationen där han tvingades lämna över klockan till Kristoffer Samsing som sedan tog klockan i beslag. Först efter flera prövningar fick mannen tillbaka sin klocka.

Läs mer om beslaget av klockan i den bisarra historian här.

Klockan förvarades hos Polisen i en hel månad innan ägaren till Rolex klockan rättmätigt fick tillbaka sitt dyra armbandsur. Denna bisarra historia slutar dock inte där. Nu vägrar Polisen ersätta mannen för de uppkomna skadar som skett på armbandsuret.

Vi på Dagens Process har tagit del av bilder på Rolex klockan och kan tydligt se att finns skador på klockan. Vi har också tagit del av bilder på klockan innan mannen olagligt blev av med sin klocka där vi sedan jämför med hur klockan såg ut innan gripandet samt efter gripandet.

Det är slående att polisen vägrar ta ansvar när man bevisligen har skadat mannens mycket dyrbara klocka.

I mannens ersättningsanspråk till Polisen finner man bifogade videosekvenser samt bilder på hur klockan har förvarats hos polisen. Polisen har pressat klockan på ett sätt som inte är menat att man ska pressa ett mycket dyrbart smycke. Utan kunskap och respekt för andras Rolex klockor har Polisen haft sönder mannens klocka och nu vägras han ersättning.

Polisen har ingen som helst respekt för andras egendom och inte heller för andra människors rätt till att bli lämnade ifred. Vi har fått poliser som trakasserar vanliga svenskar.

Vi på Dagens Process har under flera år sett en acceptans inom Polisen där det är helt okej att ljuga om att människor är påverkade av narkotika för att på så sätt ”locka in” vanliga svenskar till en arrestcell i en maktdemonstration. Detta förfarande har vi rapporterat om här. Vad vi nu ser är att Polisen även tycker ha sig rätten att förstöra andra människors dyrbara smycken utan några rättsliga efterspel. Problemet vi har i Sverige är att Polisen själva ”bestämmer” vad för utfall det ska bli när människor känner sig orättvist behandlade. Poliser förstår i många fall inte att deras handlingar ofta är kriminella.

Politiker i Sverige har missat att vi Sverige har en Polismyndighet som inte längre finns här för att beskydda oss utan i stället gör allt för att skydda sig själva.

Rolex Day Date klocka att jämföra med en Picassotavla. Vi pratar med en klockbutik som berättar exklusiviteten med en Rolex Day Date klocka och hur polisen för all framtid förstör värdet av klockan som togs i beslag.

Klockbutiken vi talar med ger oss följande svar:

En Rolex Day Date klocka är ett exklusivt armbandsur som tillverkats enligt Rolex mycket strikta riktlinjer. En Rolexklocka är unik. Tillverkats unikt och inte i massproduktion. Tänk dig en Picassotavla. Den är unik likt en Rolex Day Date klocka och förstör du en Picasso tavla går det tyvärr inte att reparerar tavlan. Tavlan tappar sitt värde för all framtid. Vad jag ser enligt de bilder samt videoklipp jag har fått ta del av så är det mycket tråkigt givetvis för mig som älskar Rolex klockor att se en sådan fin klocka som inte har tagits om hand på rätt sätt.

Beslut från Polismyndigheten väcker fundering om Polisen verkligen har läst det ersättningsanspråk mannen har lämnat in då motiveringen är mycket märkligt formulerat. Se för er själva.

Polisen skriver att det saknas anteckningar om skadar på Klockan. Frågan blir hur detta kan vändas emot mannen? Det är väl inte mannens ansvar att få polisen att anteckna skador när Polisen inte ens förstår värdet av klockan som tagits i beslag. Mycket underligt säger vi på Dagens Process.

Fortsättningen på beslut tar sig en mycket mer märklig vändning då skadorna har dokumenterats till Polisen i flera bilder samt videoklipp. Vidare har mannen även inkommit med värdet på sin Rolex klocka. Man undrar om Polisen faktiskt har läst ersättningsanspråket.

Vad vi ser i Sverige är en polismyndighet med genomkorrupta handlingar där man blivit förlamade inför den kris som uppstått.

Polisen i Sverige har i flera år varit helt förlamande i den kris som nu råder i Sverige gällande det grovt kriminella samhället som vi alla tvingas leva i. Detta har resulterat i att polisen själva har börjat begå brott i hopp om att det kanske han vara rätt metod att använda mot den organiserade brottsligheten men vad vi tyvärr ser är att allt fler vanliga människor dras med i polisens kriminella metoder vilket i sin tur fått det svenska folket att känna en stor oro inför både grovt kriminella och poliser.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat