E-handlare varnar: Payson blockar småbarnsmammor

Lästid: 3 min
”Spärra alla oliktänkande”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Payson
Payson ägs av banken Svea Bank som har spärrat ett stort antal privatpersoner från att kunna handla online med kort hos vanliga svenska e-handlare
Ett stort antal privatpersoner är nu spärrade för alltid från att handla med kort hos vanliga svenska webbshoppar som valt att ha Payson som kortleverantör. Politiskt beslut berättar en e-handlare.

Svenska e-handlare / webbutiker som valt att ha Payson som kortleverantör lämnar Payson.

– Vansinne, vem vill ha att göra med Payson efter detta avslöjande. Ska Payson avgöra vem som ska få handla mat online. Vidrigt, finns småbarnsmammor som inte lyckas handla mat online där Payson agerar kortleverantör. Aldrig mer Payson, finns så många andra alternativ berättar en anonym e-handlare.

E-handlare förlorar stora pengar på att ha Payson som kortleverantör och nu varnar svenska E-handlare andra svenska online-butiker från att ansluta sig till Payson.

– Efter detta avslöjande lämnade vi Payson omedelbart. Vi upptäckte att ett stort antal kunder inte lyckades köpa våra tjänster och så kan vi inte ha det. Vi driver en seriös verksamhet där alla är välkomna att handla av oss oavsett ursprung, religion, politisk tillhörighet med mera. Varför Payson valt att spärra ett stort antal svenskar från att handla online verkar vara politiskt menar en e-handlare från Stockholm.

Anledningen till att privatkunder inte har möjlighet att handla med sitt kort online hos exempelvis Webhallen, Netonnet, Liberty Silver eller andra stora kända svenska e-handlare är för att  Payson som ägs av Svea Bank har spärrat tusentals svenskar från att använda deras tjänster. Anledningarna är i nu läget oklara men uppgifter gör gällande att det kan ligga något politiskt bakom beslutet från SveaBank/Payson.

Som e-handlare får detta givetvis förödande konsekvenser och många e-handlare lämnar nu Payson och övergår istället till kortleverantören Stripe.

De svenska e-handlare vi har kommit i kontakt med som har valt att ha Payson som kortleverantör känner till problemet och är på väg att överge Payson då intäkterna skenar p.g.a Paysons beslut om att blockera svenskar från att handla i vanliga webb-shoppar.

Det är aldrig rättfärdigt att ge sig på sina politiska motståndare genom att blockera dessa från att handla mat online. Nu har vi givetvis inte en hel bild i Paysons beslut men oavsett anledning så får detta stora konsekvenser för kortleverantören Payson. Vanliga svenskar uppskattar inte att företag ska få bestämma i vad man får och inte får handla online berättar juristen David.

Driver du en webbshop och har Paysons betallösning? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig

Vi på Dagens Process vill gärna komma i kontakt med dig som e-handlare, besök vår tipssida eller mejla oss på info@dagensprocess.se

Ytterligare läsning

Paysons webbplats kan du läsa mer om den riktade marknadsföringen till svenska e-handlare. Marknadsföringen som många e-handlare nu känner sig lurade av då tjänsten inte är tillgänglig för alla svenskar utan endast ett urval av svenskar kan handla online via Payson.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat