Gatupolisen Hans-William Öbom: misstankar går att fabricera om du inte vill visa ID-handling

Lästid: 5 min
”Vad är det för fel på svensk polis”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Fordonet som Hans-William Öbom från Örebro färdades i.
Häng med nu för nu klämmer vi åt ytterligare en brottsmisstänkt polisman som inte längre ska få arbeta kvar som polis

Vad är det för fel på svensk polis? Den frågan har nog många ställt sig själva. Det är inte normalt med lågbegåvade poliser som gång på gång uppvisar ett korrupt beteende och hotar oss medborgare med att begå brott om de inte får som de vill – Örebropolisen är inte ett undantag.

Samtidigt upptäcker man allt oftare även att polisen inte ens har förståelse för att de blir filmade när hotelserna uttalas – trots att kameran är mitt framför näsan på de väljer polisen att begå brott. Många gånger kan det ju också vara så att enskilda poliser fullkomligt struntar i om de ertappas – lagen gäller ju inte för polisen så som de många gånger resonerar.

Att polis hotar medmänniskor med att själva begå brott i form av att fabricera fram brott för att få sin vilja igenom visar egentligen på en enda sak: vi har extremt lågbegåvade poliser som försöker att upprätthålla den svenska lagen och läget är allvarligt. 

Fram med ID-kort ryter den korrupta polisen Hans-William Öbom. Allt fångas på film!

Hör hur polismannen Hans-William Öbom från Örebro hotar med att fabricera fram brottsmisstanke.

Den 17 juni klocka 19.29 inträffar en händelse i Örebro som inte på något sätt är unikt. Polisen Hans-William Öbom är väldigt öppen med att han gärna hittar på brottsmisstankar så länge han får fram ett ID-kort. Och allt fångas på film.

Hotad på arbetsresa i Örebro

Några arbetskollegor som befinner sig i Örebro på arbetsresa står och diskuterar vid två arbetsbilar, två av kollegorna sitter kvar i en bil när polismannen Hans-William Öbom i bild tar kontakt med arbetarna och påpekar att dessa är från Stockholm och undrar vad de gör i Örebro. Med en mycket fientlig och märklig attityd upplyser polismannen arbetarna om att han gjort en slagning på bilarna och därför vet att de är från Stockholm. Därefter börjar polismannen Hans-William Öbom att mycket lågbegåvat rycka i bagageluckan för att olagligt genomföra en husrannsakan i bilen utan någon som helst misstanke om brott. Detta medför att polismannen Hans-William Öbom nu själv istället misstänks för brott.

Avslutningsvis ber polismannen arbetarna från Stockholm om att få se på legitimation vilket nekas och det är efter denna situation allvaret i situationen eskalerar ytterligare och allt fångas på film. Inte nog med att polismannen Hans-William Öbom brottsligt genomför en husrannsakan i bilen så fortsätter polismannen Hans-William Öbom nämligen att hota arbetarna med att ID-kort ska fram annars kommer han att fabricera fram en misstanke om brott för att kunna tvinga fram ett ID-kort.

På denna korta tid gör polismannen Hans-William Öbom sig misstänkt för brott vid flera tillfällen och det är nästan tragiskt att behöva bevittna.

Dagens Process begär ut händelserapporten från Polisen – Hans-William Öbom vill att man följer hans uppförandekoder
Varför rapporterar Hans-William Öbom in hur andra människor uppför sig till Polismyndigheten?

Det finns liksom inget krav på att andra myndigheter ska få rätten att kontrollera andra människor på det sätt som de själva önskar, inte heller finns det några extremt märkligt krav på att man ska följa korrupta polismäns uppförandekoder. Vill människor på stan inte visa sina ID-handlingar så är det inte något man ska rapportera in som polis. Att frågan ens ställdes från Hans-William Öbom från allra första början visar på en mycket låg intelligens och förståelse för den svenska lagen.

Hans-William Öbom beter sig om en lättkränkt gammal kärring som rapporterar in beteenden till Polismyndigheten.

Tror Hans-William Öbom att kommentarerna i händelserapporten är omständigheter som någon bryr sig om förutom han själv? Att man är lättkränkt är inte ett skäl nog för att djävlas med andra människor. Denna rapport visar mer på att Hans-William Öbom behöver gå en kurs i polislagen och inte tro sig vara en moralpolis som rapporterar in andra människors beteenden. Det är ju extremt märkligt att kommentera hur andra människor beter sig ute i Örebro.

Dessutom bör det även tilläggas att arbetarna inte alls hade någon dålig attityd vilket även framgår i hela den originalfilm som vi på Dagens Process har tagit del av om det nu ens är intressant att veta hur andra människor beter sig ute på stan.

När Hans-William Öbom rapporterar in andra människors beteenden så är det en fråga om skatteslöseri. VI har alltså en polisman som dräller runt i Örebro på skattebetalarnas bekostnad och samtidigt agerar någon form av moralisk tant som vill att alla beter sig på ett sätt som han själv känner sig bekväm med. Svaga manliga poliser som Öbom är något inte någon i samhäller efterfrågar. Vi vill inte ha svaga män till poliser som styrs av sina lättkränkta känslor!

Svensk polis jämförs med grovt kriminella. Risken för att utsättas för brott av en polis är högre än någonsin.

Samhällets lågbegåvade människor fick chansen att bli poliser – slutade i katastrof

Vi på Dagens Process förstår givetvis att polismannen är en av de poliser som lyckats slinka in som polis efter att ett rekordstort antal lågbegåvade människor tillåtits bli poliser i Sverige. Normala människor förstår givetvis att man inte stör sina medmänniskor och avkräver dessa olika typer av handlingar för att annars hota med att fabricera fram brott om man inte får sin vilja igenom. Detta går att jämföra med kriminella som hotar med att skjuta dig om de inte får en viss summa i kontanter. Vår svenska polismyndighet har kommit att bli så pass kriminella att deras handlingar ofta jämförs med de kriminella människornas onda handlingar.

Justitieombudsmannen har redan inlett tillsynsärenden mot Örebropolisen.

Oroande utveckling även hos Örebropolisen

Justitieombudsmannen Per Lennerbrant har tidigare inlett en granskning av Örebropolisen med anledning av det stora antalet lågbegåvade poliser i staden som av ledningen tillåtits att begå brottsliga visitationer, falskeligen anklagat människor för att vara narkotikapåverkade samt genomfört brottsliga husrannsakan i bl.a fordon. Trots detta fortsätter Örebropolisen att vara korrupta och det finns inga tecken på att vilja förändras – detta medför att medborgare får ta lagen i egna händer istället.

Du som läsare måste ta lagen i egna händer – kläm åt kriminella poliser

Vill man ha förändring så får man givetvis lösa det själv. Det går inte vänta på att någon annan gör grovjobbet åt dig. Det är bl.a med denna mentalitet vi på Dagens Process klämmer åt kriminella poliser. En av dessa som vi på Dagens Process kontinuerligt legat på är den kriminelle polisen Kristoffer Samsing. Någon gång efter oktober i år blir det förmodligen en skilsmässa mellan honom och Polismyndigheten och mycket tack vare detta är det jobb och den tid vi på Dagens Process har lagt ner för att få Kristoffer Samsing avskedad.

Svensk polis går i botten – ingen respekterar svensk polis längre

Ingen har längre respekt för den svenska polisen. Den lilla respekten som kanske fanns kvar är totalt förlorad. Det går liksom inte att respektera ett stort antal poliser som dagligen väljer att begå brott mot oss medmänniskor. I över 30 år har svensk polis anställt lågbegåvade människor som sedan tillåtits att bli poliser. Problemet med svensk polis är inte isolerat enbart till Örebropolisen utan det allvarliga problemet och läget finns numera i hela landet. 

Lita aldrig på en gatupolis. Dessa har inte förståelse för den svenska lagen. Domstolar i Sverige behöver göra en omvärdering.

Om du blint litar på den svenska polisen kommer dessa att begå brott mot dig – förståelse för den svenska lagen finns inte

Bara för att en polis säger att de åtgärder han eller hon genomför är fullt lagliga betyder inte det att du inte har utsatts för brott. Det är mer i regel att vid konfrontation eller kontakt med svensk polis så är det en mycket förhöjd risk att du kommer utsättas för brott.

Svenska gatupoliser har ingen förståelse för den svenska lagen och är mycket underutbildade och i många fall vittnas det om att svenska poliser har lägre IQ än genomsnittet i Sverige.

Domstolar ska inte längre lita på svensk polis

Med poliser som har mycket låg IQ är det givetvis en försvårande omständighet våra svenska domstolar måste börja att pröva. Genom tiderna har en polismans vittnesmål alltid värderats väldigt högt i en domstol. Detta behöver vi nu förändra. En polisman vittnesmål är inte per automatik ett bevis.

En polisman ljuger mer i regel än vad han talar sanning och denna information behöver vi passa vidare till våra domstolar så att inte oskyldiga människor drabbas av lågbegåvade poliser.

Polismannen kommer förr eller senare att avskedas

Hans-William Öbom röker cigarr i Mexiko. Foto: Facebook
Polismannen i bild d.v.s Hans-William Öbom kan förvänta sig att vi på Dagens Process arbetar för att han ska avskedas

Det är vi i samhället som bestämmer vem som ska tillåtas att få vara polis. Polismannen i bild har förbrukat sin rätt att få vara polis. Och det är givetvis vi som även bestämmer att polismannen Hans-William Öbom inte tillåtas att få vara polis längre och det ligger även i samhällets intressen att han avskedas inom snar framtid.

Dagens Process tar sig an denna uppgift mer än gärna och arbetar för att polismannen avskedas så fort som möjligt. Vi kommer att använda de metoder som krävs för att polismannen Hans-William Öbom inte längre får möjlighet att som polis begå brott mot medmänniskor.

Ett alternativ är alltid att inkomma med en stämningsansökan mot polismannen Hans-William Öbom tillsammans med den videoinspelning som finns i ärendet – Man hör hur hotelserna haglar in och detta lär inte en Tingsrätt gilla. Alternativen är många när man lyckas fånga en polismans brott på film.

Videoinspelningen kommer att få denna polisman på fall. Polismannen kan redan nu säga adjö till sitt polisyrke för där hör han inte hemma.

Vem är gatupolisen Hans-William Öbom och vart bor han?

Hans-William Öbom är född 1993 och bostad i Vintrosa på adress Stenmursvägen 14 i Örebro med postort Vintrosa. Villan är relativt nyinköpt och han flyttade in i sin villa för bara ett parr veckor sedan.

Hans-William Öboms nyförvarade rosa hus.

Enligt uppgift var utgångspriset 2 625 000 SEK men Hans-William Öbom betalade 2 000 000 SEK för sitt rosa hus.

Läs mer på Hemnet här.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat