Helene Hedebris skyller på alla andra efter 18 år hos fallerade Migrationsverket

Lästid: 2 min
”Anställda på Migrationsverket vet att allt fallerat”

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Svenskar blir utelåsta från sitt eget land utan sina familjer på grund av Migrationsverket
Dagen Process har ställt frågor till Migrationsverket om deras långa handläggningstider och uppdragen de åtagit sig genom handläggning av ärenden där svenskar vill få hem sina barn och partners till Sverige. Migrationsverkets åtaganden förstör svenska familjer runt om i världen. Helene Hedebris skyller nu den bisarra situationen Migrationsverket befinner sig i på alla andra än myndigheten själv.

Den bisarra situationen vi rapporterar om är extremt avvikande internationellt sätt och har kunnat uppstå på grund av att vi har en trasig myndighet i Sverige som struntar fullständigt i svenska medborgare. Handläggningstider som ska ta 1 vecka där svenska medborgare vill få hem sina barn och partners, tar istället flera år för Migrationsverket att genomföra.

Lite pappersarbete är vad som krävs för att en svensk medborgare ska kunna få hem sin familj. Trots att det är ett väldigt litet arbete som ska genomföras av Migrationsverket, tar det flera år att genomföra.

Myndighetens jurist Helene gjorde tidigare ett oanmält besök på migrationsdomstolen och varnade för hemliga säkerhetsrisker om fyra afghanska tolkar fick uppehållstillstånd, enligt DN.

Helene Hedebris svarar på våra frågor

Vi frågar Helene om bisarra och oändliga handläggningstiderna för svenskar som vill få hem sina partners och barn. Vi undrar hur lite pappersarbete kan ta flera år när det egentligen ska ta någon vecka att slutföra.

I alla svar som Helene meddelar skyller hon ifrån sig och hänvisar istället till olika märkliga JO-beslut som förvisso förklarar att Migrationsverket håller tiotusentals ärenden passiva av inga anledningar alls. Helene meddelar att myndigheten trots flera års väntetider försöker hantera allt snabbare enligt regelverket. Det är inga seriösa svar.

Svaren visar att Helene Hedbris är medveten om att Migrationsverket är trasigt

Alla svar vi har fått visar på att anställda inom Migrationsverket är medvetna om att myndigheten är trasigt. En myndighet kan inte skylla ifrån sig när de har ett uppdrag att genomföra. Migrationsverket kan inte sköta sitt uppdrag och då ska hela myndigheten och alla anställda monteras ner, och det fort.

Hur skulle det se ut om du har ett företag och utför tjänster till kunder. När kunderna inser att du är en bluff och inte utför dina tjänster enligt vad som var överenskommet. Ja, då försvinner det företaget snabbt som fan i branschen. Alla slutar använda blufföretaget och upp kommer ett nytt seriösare. Så måste även ske med Migrationsverket. De ska bort och någon ny seriösare aktör ska ta över migrationsärenden.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat