Hur har polisen Samsing råd med en villa värderad till 11 000 000 kronor samt lyxbilar

”Lyxköp av gatupolis”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Uppgifter från hitta.se (Skärmdump)

NYHET 2022-07-18. KRISTOFFER SAMSING DÖMS FÖR ALLVARLIG BROTTSLIGHET Du kan läsa mer om domen här!

OBS! Nu utreder även JO den brottsdömde polisen Samsing i samband med beslag av Rolex klocka. Du kan läsa mer om det här!

Poliser som bor lyxigt i villor som värderas till mång miljonbelopp sticker i ögonen på vanliga svenska medborgare – Hur har de egentligen råd med detta? Har Skatteverket missat att granska poliser som inte har täckning för sina tillgångar? Och hur har poliser möjlighet att köpa Porsche bilar?

I samband med att Dagens Process kom i kontakt med den tidigare dömda polismannen Kristoffer Samsing uppmärksammades det att han äger en villa som i dagsläget värderas till över 11 miljoner kronor. Som polis bor man oftast i en vanlig hyresrätt och inte i lyxiga villor. Det uppmärksammades också att Kristoffer Samsing nyligen har köpt en lyxbil av märket Porsche.

Poliser har i genomsnitt en årsinkomst på cirka 420 000 SEK (35 000 SEK i månaden före skatt) enligt den statistik som finns tillgänglig. Om vi utgår ifrån att polismannen Kristoffer Samsing har samma lön som övriga poliser och multipliceras årslönen med de antal år som han har arbetat för polisen får vi fram följande siffror.

15 år (som polis) x 420 000 kr (årslön före skatt) = 6 300 000 (före skatt)

Notera dock att den samlade inkomsten då beräknas ha varit 6 300 000 kronor (före skatt) men detta är ju inget man lyckas spara ihop eftersom att man har utgifter varje månad samt så behöver man försörja sin dotter.

Då kan vi fråga oss själva hur mycket lyckas Kristoffer Samsing spara på en månad?

Om vi räknar på att polisen Kristoffer Samsing lyckas spara 5 000 kronor i månaden i 15 år med den lön han har så kommer vi upp i 900 000 kronor. Då blir frågan hur har egentligen Kristoffer Samsing råd att köpa en villa som värderas till 11 000 000 kronor med den låga polislön man kan ha? Detta är ett mysterium för oss och enligt de beräkningar vi gjort så ska inte polisen Kristoffer Samsing ha råd att köpa en villa för 11 000 000 kronor.

Fastigheten på Vantörsvägen 116 (Skärmdump från google maps)
1 april år 2022 köper Polisen Kristoffer Samsing en lyxbil av märket Porsche

De flesta människor har tyvärr inte råd att köpa en Porsche men det har polismannen Kristoffer Samsing. Fordonet som Kristoffer Samsing köpte 1 april år 2022 är av lyxmodellen Porsche Macan. Fordonet köptes av en bilfirma i Bromma.

Lyxbilen som polisen Kristoffer Samsing köpte 1 april år 2022 (Foto: Porsche)
Vi har tidigare rapporterat om att vanliga medborgare som blir av med sina dyra klockor ute på stan av polisen Kristoffer Samsing

Polisen har en mycket märklig logik här.

Kristoffer Samsing har vid egna tillfällen misstänkt personer som har en månadslön på 50 000 kronor för penningbrott i samband med att man äger en rolex klocka för 200 000 sek men då måste vi notera att Kristoffer Samsing som själv endast har en polislön fritt kan äga en lyxvilla för 11 000 000 kronor tillsammans med lyxiga porsche-bilar.

Vi på Dagens Process kontaktar Skatteverket

På frågan till Skatteverket om det är möjligt att en polisman med en årslön på cirka 420 000 kronor före skatt ska ha möjlighet att äga lyxiga fastigheter och lyxiga bilar så får vi svar att generellt med en så låg lön som poliser har är det oftast inte möjligt att ha tillgångar för 10 eller 20 tals miljoner kronor.

Polisen Kristoffer Samsing plockar av restaurangbesökare på dyra Rolex klockor

Det har uppmärksammats att polisen Kristoffer Samsing är ute på stan i Stockholm och plockar av rolex-ägare deras dyrbara klockor och samtidigt misstänker dessa för penningtvätt. Hur detta är förenat med svensk lag är oklart dock står det klart att rolex-ägare bör vara oroliga för att svenska myndigheter (polismyndigheten) avkräver svenskar på deras värdefulla klockor för att sedan även avkräva dokumentation på försäljningen. Vanligtvis ett köpekontrakt.

Dokum.se hjälper till med köpekontrakt för värdefulla armbandsur. Skriv ett köpekontrakt för din klocka online genom att besöka denna länk:

Beställ ett köpekontrakt för klocka som sedan kan uppvisas till polismyndigheten när dessa avkräver dig på ett sådant.

Oroande utveckling inom polisen

Svensk polis går mot en oroväckande utveckling där det saknas kompetens i vilka lagar som finns i Sverige. Poliser som inte kan lagen kan rimligtvis inte heller upprätthålla lagen. Det är oroande att poliser som själva begår brott får arbeta kvar som poliser. Samhället har inte ett förtroende för poliser som begår brott.

Läs mer om poliser som ljuger i tjänst.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat