Information till alla fastighetsägare: är du trött på vänsterradikala Hyresgästföreningen?

”Fejk organisationen”

Savo Kralj

kralj@dagensprocess.se
Foto: Ján Jakub Naništa

Till alla fastighetsägare som är trötta på hetsjakten från vänsterradikala Hyresgästföreningen. Här kommer upplysningar om vad som bör göras så att ni mår bättre i era affärer. Det blir bättre för er och det blir mycket bättre för hyresgästerna.

Vi vet att Hyresgästföreningen är en radikal kamporganisation som lutar extremt åt vänster. Läs Christina Heikels debattinlägg om det här.

Hyresgästföreningen är en gammal kommunistiskt organisation som inte klarar av att samspela med dagens kapitalistiska samhälle. Så det är inte plötsligt som de har blivit en kamporganisation. Det har de varit i cirka 100 år. Problemet med vänsterradikala kamper är att de slår sönder samhällen, splittrar och gör livet sämre för människor. Så ser historian ut när projekt från vänsterhållet får fäste i samhället. Vänster är allt från kommunism, socialism och marxism. Sådant behövs inte i Sverige. Det är djupt skadligt.

Förstå mig rätt, den politiska ideologin som Hyresgästföreningen har är mycket viktig att upplysa om. Det är den som ger dem bränsle att fortsätta jaga och förstöra för både hyresgäster och fastighetsägare.

Hyresgästföreningen skriker om att stoppa fri hyressättning – a la commie style

Det finns fri prissättning i Sverige, vilket innebär att du får sätta vilket pris du vill på dina produkter. Är produkten tillräckligt bra, då kommer den förmodligen att sälja. Utbudet och efterfrågan ska gälla för samtliga produkter.

Det finns ingen som vill tillbaka till kommunistiska tider där man tvingade människor att sälja sin produkt till ett fixerat pris, oavsett om man gick minus eller plus. Ingen vill ha ett fixerat pris på mjölk och bröd så som det är i Venezuela som har samma politiska vänsterradikala ideologi som Hyresgästföreningen. Sådana tider borde Hyresgästföreningen förstå är över i världen. Speciellt i Sverige. Glöm det. Ta den retoriken där den hör hemma, var det nu är.

Hyresgästföreningen skriker om att stoppa fri hyressättning och med det innebär det att de struntar fullständigt i om fastighetsägare kommer gå plus eller minus på sin affär med att hyra ut bostäder så länge kampanjen tillfredsställer dem själva ekonomiskt.

Fri hyressättning sker redan i nyproduktionerna

I Januariöverenskommelsen är det krav på fri hyressättning och var ett villkor för att Socialdemokraterna skulle få regeringsmakten. Fastighetsägaren kan redan sätta hyran i direkt förhandling med hyresgästen, utan Hyresgästföreningen som förhandlingspart. Det innebär också att Hyresgästföreningen förgäves skriker om att stoppa fri hyressättning. Det finns liksom inte så mycket mer att gå på för att överleva som organisation.

Hyresgästföreningen behöver mer eld och bensin för att kunna elda på bostadsproblemet. Tyvärr för dem så har bensinen tagit slut, precis som i Venezuela. Det bästa vore ju om organisationen lämnade allt vad bostadsfrågor heter. De har funnits i 100 år och, helt ärligt så har de inte gjort något vettigt alls.

Tänk lite nu, varför betalar du till dem om du är medlem där?

Tiden är snart över för Hyresgästföreningen

Nu när allt fler fastighetsägare frigör sig från Hyresgästföreningen kommer vi att få se ett nytt och mycket bättre alternativ för hyresgästerna samt fastighetsägarna. Trygga boenden är fortfarande viktigt och det behövs en aktör som på ett väldigt ärligt sätt förstår fastighetsägarna och hyresgästerna på ett så klokt sätt att alla för möjligheten till att må bra i sin bostad. Fastighetsägarna ska också få tjäna pengar, det är en av deras drivkrafter. Så får det vara. Fullt normalt.

Tvång ska aldrig vara ett sätt att göra affärer på. Det är så Hyresgästföreningen jobbar. Det är tvång på tvång. Marknadsföringskampanjer som skrämmer hela svenska befolkning till lydnad i bostadsfrågor.

Vi vet att du som är fastighetsägare har mycket svårt att komma överens med en sådan här organisation av förklarliga skäl. De slåss med dig, exakt varje dag. Vill du sköta om din fastighet och ta vara på dina hyresgäster i lugn och ro så kan du inte ha Hyresgästföreningen runt omkring dig. Det är ju lika med kaos. Var inte orolig fastighetsägare. Nya lösningar är på gång.

Savo Kralj

kralj@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat