Kristoffer Samsing avskedas från polisyrket säger experten – har förstört förtroendet

Lästid: 2 min
”Samhället hatar brottsdömda poliser”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Det är bara en tidsfråga innan Kristoffer Samsing skiljs från sin anställning som polis.
För att Polismyndigheten ska behålla någon form av kredibilitet så kommer Kristoffer Samsing att avskedas säger experten som vill vara anonym med anledning av oro för repressalier från Kristoffer Samsing

Att poliser begår allvarliga brott tillhör idag tyvärr inte ovanligheterna. Många av dessa brottsdömda poliser får trots sina allvarliga brott arbeta kvar som poliser. Poliser som en gång lovade att skydda oss har tidigare fått ett grönt kort av ledningen i att fortsätta arbeta kvar som poliser trots att förtroendet för dessa poliser inte längre finns kvar i samhället.

Nu kommer vi dock att få se en ändring säger den expert vi har talat med.

Kristoffer Samsing kommer att skiljas från sin anställning. Allt annat vore ett hån mot vår polismyndighet och brottsoffer.

Samhället ser idag annorlunda ut fortsätter experten och vill samtidigt poängtera i att man idag är medveten om att det finns ett stort antal rötägg till poliser som man vill göra sig av med

Kristoffer Samsing som vid ett stort antal tillfällen har begått allvarliga brott arbetar för tillfället kvar som polis men detta menar experten endast beror på den byråkrati vi har i Sverige. Samsing kommer att ryka när handlingarna väl ligger på bordet hos personalansvarsnämnden hos polisen.

Det finns ingen som egentligen vill ha kvar Kristoffer Samsing. Polismyndigheten tycker att Samsing har smutsat ner det namn polisen försöker att bygga upp i samhället. I allt för många år har vi sett att siffrorna sjunker i det förtroende svenskar har för vår polismyndighet och Kristoffer Samsing hjälper inte direkt till att justera dessa siffror i favör för vår svenska polismyndighet.

Av den enkla anledning att samhället avskyr brottsdömda poliser så kommer Kristoffer Samsing att avskedas som polis inom snar framtid. Det är bara en tidfråga innan så kommer att ske säger experten.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat