Mia-Maria Skog skickar oskyldiga mammor till hemska fängelser utomlands

”Vansinne i Sverige”

Savo Kralj

kralj@dagensprocess.se
Hovrättsfiskalen Mia-Maria Skog har precis beslutat om utlämning av en oskyldig och aldrig tidigare dömd mamma till ett hemskt fängelse som håller u-landsstandard. Genom utlämning har Mia-Maria Skog sett till att en liten barn på 1 år och 5 månader nu blivit föräldralös.

Dagens Process har flera gånger skrivit om det bisarra omhändertagandet av en svenska mamma som nu har skickats till ett av Spaniens smutsigaste fängelser. Det handlar om ett ärende som aldrig någonsin tar slut. Spansk polis lyckas aldrig göra klart sin utredning som har pågått i över fyra år. Det går oerhört sakta och mycket är orsakat av att det spanska rättssystemet är förlamat.

Mia-Maria Skog har valt att godkänna en europeisk arresteringsorder på inget underlag alls. Det är livsfarligt att göra så både juridiskt och humanitärt. Det bör undersökas om Mia-Maria Skog från Hovrätten kan antas ha begått brott eller andra felaktigheter när hon godkänner ett utlämnande av svensk medborgare utan att veta närmare om vad brottsmisstankarna faktiskt avser. Ingen närmare undersökning har gjorts.

När Mia-Maria Skog väljer att skicka en svensk medborgare med kännedom om att Spaniens rättssystem är katastrofalt krossar hon Sveriges alla kännetecken om att vara att humanitärt land. I spanska fängelser kan du glömma att få ringa din advokat och förbereda ditt försvar. Du kan också glömma rena kläder. I spanska fängelser tillhandahålls inga kläder alls. Du får hämta egna. Har du inga kläder så får du tigga kläder från medintagna.

Spaniens polis och åklagare presenterar ingen bevisning. De har haft hela fyra år på sig sedan mamman riktigt olyckligt och felaktigt greps men sedan faktiskt släpptes. Spanien har inget förundersökningsunderlag men lyckades ändå få en domare att utlämna en svensk medborgare.

Inga förhör har hållits under hela två veckor!

Mamman har suttit i Spanien under två veckor och inte en förhör har hållits. Det är totalt efterblivet för att vara mild. Det är också så här rättssäkerheten sätts ur balans. Häktade personer som sitter inlåsta utan att förstå varför.

Spanska fängelser ger böter till oskyldiga intagna

Det utlämnande mamman tvingas som oskyldig att bära munskydd hela dagarna i fängelse annars får hon böter med hela 5000 kr. Det är helt bisarrt att tvinga oskyldiga människor att svettas i spansk hetta med smutsiga ansiktsmask som aldrig byts ut.

Det är fullständigt kaos i fängelset utanför Madrid. Här erbjuds den absolut sämsta maten du kan tänka dig. Ruttet bröd och oätbar mat gör att mamman snart kommer att rasa i vikt. Till och med kranvattnet är äckligt av alla smutsiga rör och intagna som förstör kranarna med att kasta bajs.

Mammans första dagar i fängelset i Madrid var början på en skräck upplevelse. Hon fick en cell som var fullkomligt nedblodad överallt. Fängelset kunde inte ens få fram en mopp så att cellen kunde städas. Det tog hela fem dagar att skaffa fram tvätt produkter. Det innebär att mamman sov bland blod, som i värsta fall kunde ha virus. HIV eller liknande. Spanska kvinnliga fängelser är kända för att ha riktigt sjuka människor som intagna.

Cancersjuk intagen i huvudet delar cell med mamman

Det slutar inte här med bisarra händelser i fängelset. När mamman skulle tilldelas en cell är det per standard dubbelbeläggning som gäller. Hon sitter med en svårt cancersjuka kvinna med tydliga cancerspår i huvudet. Detta är djupt skadligt för den cancersjuka att vistas i en fängelsemiljö och en total chockupplevelse för mamman.

Spanska oskyldiga intagna har mycket svårt att få ta emot besök. Om besök godkänns ska besökaren och den intagna sitta separerade med ett plexiglas i mellan. När den intagne väl har avslutat besök gäller fem dagars obligatorisk isolering. Allt detta på grund av corona åtgärder.

Spaniens corona åtgärder existerar inte i landet längre men på anstalter väljer man att terrorisera oskyldiga svenska mammor men corona som svepskäl. De länder som fortfarande implementerar corona åtgärder gör det bara för att terrorisera sin egen befolkning.

Det är alltså hit Mia-Maria Skog väljer att skicka svenska medborgare och göra ett barn föräldralöst

Mia-Maria Skog var fullt medveten om att mamman har en dotter på 1 år och 5 månader. Mia-Maria Skog visste att mamman aldrig tidigare har varit dömd. Mia-Maria Skog visste att mamman under hela sitt liv har levt under riktigt stabila förhållanden. Det borde ha ringt varningsklockor för denna hovrättsfiskal att något i Spanien inte stämmer.

Nu är det till vår uppgifter att gräva djupt i vad Mia-Maria Skog och alla andra delaktiga i Sverige och Spanien verkligen håller på med.

Läs mer om ärendet i nedan länkar

>> Kajsa Hällje – den senaste domaren som gör svenska barn föräldralösa på uppdrag av Spanien
>> Skandalåklagaren Pontus Berggren lurar svenska domstolar – barn blir föräldralösa
>> Spanien krossar barnfamiljer i Sverige – barn lämnas föräldralösa
>> Spaniens ambassadör Cristina Latorre Sancho ej önskvärd i Sverige – utvisa henne

Savo Kralj

kralj@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat