Migrationsverket bryter mot lagar i samband med dröjsmålstalan – en grov skam

Lästid: 2 min
”Migrationsverket kallas i folkmun för miggisarna, en variant av ”maggot””

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Migrationsverket är en myndighet i förfall och som varje dag får ta emot nya dröjsmålstalan och i samband med detta bryter mot lagar. En dröjsmålstalan innebär att Migrationsverket enligt lag måste avgöra ett ärende inom fyra veckor från att dröjsmålstalan har skickats in. En dröjsmålstalan kan skickas in när Migrationsverket inte har skött sig och inte gett ett beslut inom rätt tidsram, vilket händer varje dag.

Det är vanligt att Migrationsverket ger ett beslut i ett ärende efter många år. Detta är inte förenligt med lagar och regler. Varje dag bryter Migrationsverket mot lag och rätt i Sverige. När ett ärende tar för lång tid har man rätt att skicka in en dröjsmålstalan som ska få Migrationsverket att inom fyra veckor ge ett beslut. Men Migrationsverket struntar fullständigt i din dröjsmålstalan. Det är ett papper som kastas i papperskorgen.

Migrationsverket ormar sig ordentligt och fuskar med din dröjsmålstalan. De slingrar sig och tar omvägar för att inte kunna avgöra ärendet. Vad de gör är att de ger ett automatiserat beslut. Detta automatiserade beslut är att kringgå lagar. Rätt ord är att myndigheten bryter mot lagarna så som banditer skiter i lag och ordning.

Migrationsverket tittar inte ens på ärendet

När ett automatiserat beslut sker tittar inte Migrationsverket på hur ärendet faktiskt ser ut. Någonstans har de gjort iordning en fejkmall för ett beslut som skickas automatiskt till den det berör. Detta har JO och många jurister förklarat för Migrationsverket är olagligt, men det struntar så klart Migrationsverket i.

Det är en skam att miggisarna som Migrationsverket nu kallas för får agera beslutande part i migrationsfrågor. Denna myndighet måste separeras från alla ärenden som avser migration. De klarar inte av sina uppgifter längre.

Migrationsverket kallas nu för miggisarna, en variant av ”maggot” – alltså små maskar

Ingen tar Migrationsverket seriöst längre. Den svenska befolkningen har börjat hata Migrationsverket som splittrar på svenska familjer i många år. Anställda som jobbar inom myndigheten saknar kompetens. Man har anställd inkompetenta människor i årtionden och resultatet är nu vidöppet. Vi har en hel myndighet med tusentals anställda som sitter på sina kontor och förstör för svenska familjer varje dag.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat