Migrationsverket pinkar på svenskar – familjer tvingas separera i flera år

Lästid: 2 min
”Migrationsverket har förbrukat sin rätt”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Migrationsverket har förbrukat sin rätt att ta vara på svenskars familjeintressen – har hittills saknat respekt för svenskars familjeförhållanden
Hör och häpna, vi har en myndighet i Sverige som sedan år 2016 aktivt arbetat för att svenska medborgare som har en utländsk partner, sambo, fru, man, o.s.v. tvingas vänta i flera år innan man kan återförenas i Sverige. Utlänningar som har en svensk partner behöver enligt lag ansöka om uppehållstillstånd från sitt hemland och får alltså inte komma till Sverige direkt. Ibland har man även barn tillsammans med sin utländska partner som hamnar i en oändlig separation p.g.a. Migrationsverkets totalt havererade myndighet. Migrationsverket pinkar helt enkelt på varje svensk som har en utländsk partner och skiter fullständigt i om du vill leva ett liv med din utländska partner och barn i Sverige – din ansökan hamnar längst bak i högen som tar åratal innan handläggning påbörjas – ett mycket vidrigt förfarande som saknar motstycke i svensk historia.

När en svensk medborgare vill att en utländsk partner med eventuella barn ska få flytta med hem till Sverige så kanske man kan tro att detta är en process som är en enkel sådan men det är den mycket långt ifrån. Migrationsverket gör ingen skillnad på om du är svensk och har bott hela ditt liv i Sverige jämfört med exempelvis någon som kom igår till Sverige och fick uppehållstillstånd. Ni bägge hamnar längst bak i kön. Längst bak i högen som tar åratal att handlägga, åratal av separation. Skillnaden mellan någon som kom igår till Sverige och dig själv som är svensk medborgare är givetvis många ändå.

Skillnaden är att du har bidragit med enorma skatteintäkter till en havererad myndighet som aldrig någonsin har haft för avsikt att ta vara på dina intressen. Du har alltså betalat för en myndighet som inte bryr sig om dina intressen. Migrationsverket skiter rent ut sagt fullständigt i att du som svensk lyckats bli kär i en utländsk medborgare och nu vill leva ett liv i Sverige med denne. Om detta är ett planerat upplägg från vår havererade myndighet återstår att se, det finns mycket starka indikationer på att Migrationsverket själva vill välja vem som ska få uppehålla sig i Sverige och då drabbas tyvärr dina utländska barn och sambo/fru.

Bli inte kär i en utländsk medborgare och skaffa absolut inte barn med denna person är Migrationsverkets dolda och vidriga budskap

Att bli kär i en utländsk partner är idag väldigt lätt hänt – vi svenskar reser som aldrig förr

En svensk är i princip välkommen till världens alla länder utan några som helst hinder på vägen. Vi reser till Thailand, Colombia, Brasilien, Grekland m.m. Vi reser överallt och ibland stannar vi kvar i några år för att vi träffat på vår livs kärlek. Till nästan alla länder i världen är vi välkomna att stanna för resten av våra liv med vår nyfunna kärlek utan att behöva genomlida sjukliga separationer för att myndigheter i de länderna perverst ska kräva att vi först måste åka hem till Sverige och därifrån ansöka om att få stanna i det land vår nyfunna kärlek bor och kommer ifrån.

Man behöver förstå att Migrationsverket egentligen inte ska ha en talan i vem vi svenskar väljer att leva våra liv med. Om jag som svensk vill hämta hem min marockanska fru så ska hon givetvis få komma till mig i Sverige redan dagen efter. Punkt slut. Jag ska inte behöva ett godkännande från en handläggare hos en havererad myndighet hemma i Sverige. Det är och kommer aldrig vara Migrationsverkets ensak vem jag vill leva mitt liv med.

Inget land i världen sätter sina medborgare sist i kön så som Migrationsverket i Sverige gör. Har vi perversa handläggare hos Migrationsverket?

Vi har gått igenom flera länder i världen och tittat på hur deras lagar gällande uppehållstillstånd för en utländsk fru eller sambo med barn ser ut

Inget land i världen har en väntetid på flera år för att få möjlighet att bo med sin partner i det land man själv kommer ifrån och har ett medborgarskap i. Tittar man närmare på hur andra länder hanterar dessa ärenden så ser man en mycket stor respekt för sina egna medborgares val av partner ser ut. Inte någonstans i världen tvingas man vänta i flera år för att kunna återförenas med sin familj. Inte heller tvingas man pausa sitt liv i flera år för att en myndighet tagit på sig ett ansvar i vem svenskar vill leva sina liv med.

Migrationsverket separerar på svenska medborgares familjer medvetet och organiserat och har tagit på sig ett ansvar de aldrig någonsin skulle fått

Man ser ett mycket respektlöst agerande från Migrationsverket som medvetet vill få svenska medborgares familjer i krasch och kaos. Migrationsverket har av mycket vidriga anledningar velat ansvara över vem svenskar väljer att leva sina liv med. Inget land i världen bryr sig om vilka partners deras medborgare väljer.

Har delar vi med oss av några exempel på hur det ser ut för någon som vill flytta till sin respektive i andra länder.

Frankrike – VLS visa. Inom 3 veckor till 3 månader så kan valfri person, från vilket land som helst i världen flytta till Frankrike och sin partner. Beslutet tas skyndsamt av franska myndigheter för att den utländska partnern så snabbt som möjligt ska få återförenas med sin franska partner.

Marocko – Är du en marockansk medborgare som har en fru eller man från ett annat land så är det i princip bara att packa väskan och flytta till Marocko för att bo ihop med din marockanska kärlek. Myndigheter i Marocko visar respekt för ditt privata liv och vill givetvis inte att partners ska vara separerade.

Montenegro – flytta till din montenegrinska kärlek utan problem. Myndigheter i Montenegro har inga handläggningstider på flera år som i Sverige.

Thailand – har du en Thailändsk fru? Inga problem. Då kan du flytta till henne i Thailand och även få ansöka om uppehållstillstånd i Thailand på plats. Du behöver inte vara hemma i Sverige för att få ett thailändsk uppehållstillstånd så som utlänningar behöver ansöka om svenskt uppehållstillstånd. I lugn och ro så kan du umgås med din thailändska fru i Thailand något som inte är möjligt om ni väljer att bo i Sverige. Då får du helt enkelt vänta på frugan i 2 år ensam hemma i Sverige.

Storbritannien – Här har vi en 8 veckors regel innan ett beslut tas för den som befinner sig i UK och vill bo med sin brittiske partner. Det betyder alltså att man olikt Sverige kan flyga in till Storbritannien på ett vanligt turistvisum för att sedan ansöka om att få ett uppehållstillstånd för att bo och leva med sin brittiske partner något som är helt omöjligt i Sverige då migrationsverket tvingar utländska medborgare som har en svensk parter att åka ut från Sverige för att ansöka om uppehållstillsånd.

Vi kan fortsätta med ännu fler länder och ju fler länders regler vi granskar ser vi att Migrationsverket i Sverige tyvärr vill jag säga är en mycket sjuk organisation som totalt respektlöst skiter fullständigt i svenska medborgares familjeförhållanden.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat