Migrationsverkets förbjuder par att bo med sina familjer

Lästid: 2 min
”Migrationsverket vill bestämma hur du ska bo”

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Migrationsverket kräver att svenskar ska ha egen bostad – det är ett skämt.
När en svensk medborgare, oavsett om denna är svensk sedan födseln eller inte ska hämta hem sin fru, man eller partner från ett annat land till Sverige kräver Migrationsverket att man har en egen bostad. Det är absolut förbjudet att bo ihop med sin familj tillsammans med sin partner.

Låt oss leka med tanken att det finns många svenska kvinnor och män som vill bo med sin familj tillsammans med sin partner en stund i Sverige innan man skaffar ett eget boende. Det är väldigt familjärt och kärleksfullt att göra så. Det nya partnern får möjlighet att lära känna sin partners familj på riktigt när man bor ihop.

Hela Europa gör så här. Par träffas och bor tillsammans med föräldrarna fram till den dagen man skaffar eget. Att börja leta nytt boende på direkten bara för att man har hittat en flickvän eller pojkvän är att kasta bort pengar, men det är ett krav som Migrationsverket ställer.

Migrationsverkets bostadskrav splittrar på svenska familjer

Kravet kallar Migrationsverket för bostadskrav. Bostaden får inte vara ihopsatt med någon annan bostad. Bostaden får heller inte vara en villa tillsammans med andra, oavsett om det är ens egen familj. Det spelar ingen roll om det är ett slott, så länge det är en styck bostad får inte flera bo i den enligt Migrationsverket. Då blir det avslag på uppehållstillstånd. Det som krävs är att personen i Sverige äger egen bostad, bostadsrätt, villa eller har ett förstahandskontrakt.

Detta är ett grovt allvarligt problem som Migrationsverket håller på med. Denna skumma myndighet ska inte bestämma hur par ska bo i Sverige. Vill en svensk man eller kvinna, ung som gammal bo med sina mamma eller pappa som dessutom kan vara sjuk så ska paret kunna göra det.

Par kan behöva bo med sina föräldrar

Det finns flera par som måste bo med sina föräldrar ett tag. Detta gäller exempelvis om föräldrarna är sjuka och inte har mycket kvar i livet, vilket gör att paret vill ta hand om föräldrarna i deras hem samtidigt som de bor där. Vid sådana tillfällen förbjuder Migrationsverket ett par att bo med föräldrarna eftersom bostadskravet inte är uppfyllt.

Dessutom finns det många unga par som inte har råd att köpa en bostadsrätt eller villa för att kunna bo ihop. De väljer istället att bo med föräldrar ett tag, så som många svenska par gör. Men är en av personerna i förhållandet en utlänning då blir det avslag från Migrationsverket.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat