Mordhot vid dörröppningen – statliga Konsumentverket finansierar lynchmobbar

”Konsumentverket bråkar”

Savo Kralj

kralj@dagensprocess.se

Konsumentverkets arbetssätt med publicerade anmälningar mot företag är ett hot mot säkerheten för företagarna. Det har gått så långt att människor letar upp företagare som har blivit anmälda hos Konsumentverket – och mordhotar dem.

Vi pratar om en myndighet här som bör, åtminstone förstå riskerna med att deras arbetssätt gör att människor löper stor risk till att hotas till döds av arga människor. Oavsett om det finns någon substans i en anmälan mot ett företag så publiceras den online, helt öppet på Konsumentverkets webbplats – av Konsumentverket. Detta är också ett hot mot en säker rättsprocess.

När anmälningar ligger helt öppet på Konsumentverkets webbplats så riskerar många företagare att utsättas för hot, hat och i värsta fall fysiskt våld. Det sker redan och framtiden får utvisa hur pass allvarligt det kommer att bli för människor som vill vara verksamma i företag när Konsumentverket agerar den så kallade totalitära triangeln i ett: ”polis”, ”domstol” och ”åklagare”. Det är inte fel att vara polis, det är viktigt med domstolar och åklagare behövs i varje samhälle. Här ligger det allvarliga problemet på att Konsumentverket är alla tre aktörer på en och samma gång. Den svenska medborgarförsäkringen så som vi känner till den har satts i kraftigt gungningen. Den är under attack.

Ska myndigheter i Sverige skydda vanliga medborgare? Eller ska vi upplysa dem om vad som är fel i deras arbete. Vi upplyser om några fall där Konsumentverket med anledning av sina publiceringar på sin webbplats, ”som har haft noll intresse för allmänheten” – istället har bidragit till att enskilda individer har fått motta mordhot samt dörrknackning av okända människor.

Konsumentverket är en myndighet i Sverige som livnär sig på våra skattepengar, det vill säga: Du som läser detta bidrar till att denna myndighet som har cirka 200 anställda årligen får cirka 220 miljoner kronor utbetalat till sitt konto. Räkna ut vad det blir per anställd. Det är höga siffror vi pratar om.

Konsumentverket finansierar mordhoten mot företagare

Myndigheten vägrar avsluta sitt arbetssätt med att publicera anmälningar på sin webbplats trots upprepade varningar om att företagare blir mordhotade av okända människor som tar anmälningar och information från Konsumentverket som ett slutgiltigt domslut.

Upplysningsvis vill jag påpeka att en anmälan till Konsumentverket inte betyder att ett företag har begått varken något juridisk fel eller brott som skulle leda till fängelse. Mot respekt för vanliga människor så är en anmälan inte baserat på juridik utan på egna upplevelser. Det är sällan Konsumentverket tar företag till domstol efter anmälningar. Väldigt få företag får träffa Konsumentombudsmannen i rätten.

Med skattepengar så finansierar Konsumentverket ett hat mot enskilda företagare som namnges på deras webbplats Konsumentverket.se. Kan man kanske tycka att företagarna förtjänar hatiska publiceringar av Konsumentverket om de har gjort något fel? Det är en frågeställning om sitt hämndbegär då. Men som vi vet efter historian så leder inte lynchningsvågar till en rättssäker stat. Här pratar vi om att Konsumentverket ser till så att människor tar lagen i egna händer och utför lynchningar i olika former mot företagare. Orsakerna är att folkets uppfattning om att publicerade företagare hos Konsumentverket är kriminella och får milda straff, eller inga straff alls. Då vill man lösa saker och ting på egen hand.

En tanke jag har är hur du hade du känt om du är den personen som med tvång måste finansiera mig som journalist hos Dagens Process. Med dina pengar så publicerar jag information om dig som kommer att leda till att någon knackar på din dörr och förklarar att du minsann ska dö när bästa tillfälle ges. Detta är precis vad som sker när Konsumentverket publicerar de anmälningar som inkommit till myndigheten. Otroligt nog ligger det tio år gamla anmälningar kvar. De fyller inget intresse förutom att fylla gropen med mera hat.

Många företagare har blivit mordhotade på grund av Konsumentverkets publiceringar. Det ligger hemadresser samt arbetsadresser till företagare helt öppet på myndighetens webbplats. Detta är inte något Konsumentverket är omedvetna om. Det verkar istället vara en del av deras plan så att företagare ska fortsätta att mordhotas till lydnad.

En jämförelse. Den svenska Polisen publicerar, under inga omständigheter information om vem som har blivit anmäld på deras webbplats. Inga anmälningar skulle få Polisen att offentligt publicera dem. Vad tror du hade hänt om Polisen valde att offentligt publicera information om att Peter eller Mahmod nu anmälts för mord? Kom ihåg, informationen hos Konsumentverket har ingen juridisk substans vid publiceringstillfället. Därför leker vi med tanken att Polisen agerar på samma sätt: De berättar för Sverige att ovan Peter och Mahmod anmälts för mord, utan juridisk substans.

Sådana publiceringar från Polisen hade lett till att vi hade fått se offentliga lynchningar som inget samhälle någonsin tidigare har skådat. Det skulle inte bara bli mordhot. Det skulle krävas blod för att stilla människornas hämndbegär.

Hot och hat på arbetstid hos Konsumentverket

Jag vill reflektera över att det på Konsumentverkets webbplats finns information som publicerades för flera år sedan om enskilda individer tillsammans med personnummer, för och efternamn, adressuppgifter, inkomstuppgifter osv. Det publiceras väldigt känsliga uppgifter på Konsumentverkets webbplats där myndigheten väljer att gå på personangrepp och så kan vi inte ha det. Vill man verkligen angripa enskilda svenska medborgare. Det är lågt och det är något utöver det vanliga, till och med utöver det ovanliga. Svenskar ska inte betala statligt anställda för att de på arbetstid ska utöva hat och bidra till mordhot mot personer de personligen ogillar. Det är ingen som kommer att gå med på det.

– Jag ska plocka dig och du ska dö, säger en förövare

– Det har knackats på min dörr flera gånger och personer har sagt att de ska plocka mig om de får chansen. Jag har också fått en hel del brev hemskickat till mig med referenser från Konsumentverkets webbplats där de minsann förklarar att de ska döda mig, säger en av de drabbade som vill vara anonym.

Har du polisanmält hoten? – Nej det har jag inte gjort då källan till alla hot är Konsumentverket och om bara Konsumentverket kunde upphöra med hatet mot mig så skulle även mordhoten upphöra då samtliga mordhot jag har fått alltid refereras till Konsumentverkets webbplats.

Har du bett Konsumentverket plocka ned informationen om dig? – Ja, vid flera tillfällen men jag får aldrig några svar.

Dagensprocess.se kontaktar Konsumentverket och de ber att få återkomma. Fler svar än så har vi inte fått.

Savo Kralj

kralj@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat