Ormen Migrationsverket anser att kärlek mellan landsgränserna är ett brott

Lästid: 2 min
”Myndighetsormen”

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Blir du kär i en utländsk medborgare kommer du få stora problem.
Vi berättar om en svensk man som träffade en utländsk kvinna i Sverige som hade bott i Sverige i cirka 6 år och hon bar ett tillfälligt uppehållstillstånd. När uppehållstillståndet inte längre kunna förlängas trodde paret att processen med att hon skulle få stanna i Sverige som sambo till den svenska mannen skulle vara enkel. Så var det dock inte. Migrationsverket ville äckla sig med något helt annat, precis så som ormar gör. De slingrar sig mellan lagar och regler och ord för att förvränga så mycket som möjligt.

Processen för att stanna i Sverige var omöjlig då Migrationsverket krävde att kvinnan skulle lämna landet omgående för att ansöka från sitt hemland om uppehållstillstånd för att bo med sin svenska man. Det var sinnessjukt agerande av Migrationsverket tyckte alla som hörde om fallet. ”Vilken äcklig myndighet”, var det flera som deklarerade. De bodde redan tillsammans och hade etablerat en mycket tät relation. Nu skulle Migrationsverket separera paret i flera år, för det är så lång tid processen tar.

Paret hade varit tillsammans i över två år i Sverige och var även sambos. De planerade att gifta sig och skaffa barn men så fort Migrationsverket blandade sig i parets angelägenheter uppenbarade sig det att Migrationsverket är en myndighet som ormar ner sig i små familjer och vill separera på dem. Man ber kvinnan flytta tillbaka till sitt land trots att hon hade ett riktigt fantastiskt och rikt liv i Sverige och även om hon skulle vara gravid. Vilket hon tvingades att göra. Nu är processen vilande, vilket innebär att det kan ta flera år innan paret återförenas.

Så fort du blir kär kräver ormen Migrationsverket att du flyttar från Sverige

För att flytta till en svensk medborgare i Sverige finns det en sinnessjuklig regel som säger att ansökan måste ske i landet den utländska medborgaren kommer från, trots att den utländska medborgaren redan befinner sig i Sverige och har en etablerad relation.

Det blir alltså ett brott att förälska sig i Sverige, både för den svenska medborgaren och den utländska. För så fort du blir kär då ska du ut från Sverige. Du får inte stanna med din svenska partner. Så tänk noga på om du vill vara kär i Sverige för ormen Migrationsverket vill slingra sig in i alla kärlekspar. I ett sådant här fall skulle barn även förflyttas till ett annat land utan den svenska medborgaren.

Vi kallar Migrationsverket för vad de är

Det är svårt att kalla Migrationsverket för något snällt när de är ormen som slingrar sig bland många svenskar. En orm är en person eller organisation som slingrar sig, halar sig och sen försöker skicka in giftet. Det är precis vad Migrationsverket håller på med.

Den här myndigheten som vi har i Sverige är ett stort skämt som vill ha reda på vad svenskarna har för förhållanden med utländska medborgare. De flesta länder i världen håller sin nyfikenhet borta från familjer och par.

Varför vill en myndighet ens ta reda på vem du som svensk har i sängen. Pinsamt av både Migrationsverket och ambassaderna som slingrar sig i andras förhållanden.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat