Polisen Maria Porsarp påstår att man är kokainpåverkad men video avslöjar lögnerna

”Fabricerade brott”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Poliser använder den falska anklagelsen om att människor skulle vara påverkade av narkotika för att riskfritt och utan juridiska konsekvenser släpa med dessa till polisstationen

Återigen avslöjas en polis fara med osanningar. Maria Porsarp likt tidigare kollegor hittar på att en man är kokainberusad – avslöjas av mannens egna videoinspelning

Polisen Maria Porsarp har i samband med ett gripande i Stockholm falskeligen anklagat en man för att vara påverkad av kokain. Mannen befann sig ute i Stockholms nattliv när han konfronteras av polisen Maria Porsarp och hennes kollega som är den brottsdömde polisen Kristoffer Samsing. I samband med att mannen falskeligen anklagades för att vara påverkad av kokain har Maria Porsarp i ett yttrande uppgett att mannen visade tydliga tecken på muntorrhet, spetande med fingrar, käk- och halsmuskler var spända.

Mannen släpades med till polisstationen för provtagning som sedermera visade att han inte hade brukat någon form av narkotika överhuvudtaget.

Nu avslöjas dock Maria Porsarp av den videosekvens mannen har inkommit med till Justitieombudsmannen.

I videosekvensen som mannen själv spelat in med sin mobiltelefon kan man tydligt se att den verklighetsfrånvända beskrivning som inkom av Maria Porsarp inte alls stämmer överens med det som uppvisats i videosekvensen. Mannen uppvisade inte de tecken av påverkan som Porsarp uppger. Detta vinner även stöd i att mannens provtagning för narkotika visade ett negativt resultat.

Maria Porsarp har givit en bild av mannen som inte stämmer i ett försök att dölja de misstänka brott både Maria Porsarp och Kristoffer Samsing kan ha begått i samband med att man falskeligen anklagade mannen för att vara kokainberusad. Vidare har Porsarp och Samsing uppgett motstridiga uppgifter om händelseförloppet.

Det ironiska är ju även att mannen har spelat in delar av händelseförloppet framför ögonen på poliserna Maria Porsarp och Kristoffer Samsing men trots detta väljer dessa poliser att ljuga om att mannen skulle vara påverkad av kokain. Detta i sig tyder på att poliser inte har förståelse för att man som polis inte får begå brott. Ganska så självklart för de flesta människor men vi ser en tendens inom svensk polis där enskilda poliser verkar tro att man står över lagen.

Personer som mot sin vilja förflyttas från en plats till en annan är offer för människorov alternativt olaga frihetsberövande. Ett brott poliser som Maria Porsarp och Kristoffer Samsing kan komma att polisanmälas för.

Poliser ljuger idag som aldrig förr.

Vi behöver inse fakta och acceptera att vi har ointelligenta poliser som ljuger och saknar kompetens i polisyrket.

Dagens Process fortsätter rapportera om poliser som falskeligen släpar med människor till arresten för påhittade narkotikabruk

Dagens Process har tidigare rapporterat om att ett stort antal poliser i Stockholm använder den falska misstanken om att människor skulle vara påverkade av droger för att polisen på så sätt helt riskfritt ska kunna släpa med människor till polisstationen för att demonstrera sin makt. Poliser har i allt större utsträckning i Sverige ett mycket illa omdöme tillsammans med den dåligt utbildade polis vi har idag lockar yrket till sig lågbegåvade människor som inte förstår att det är brottsligt i att ljuga om att andra människor skulle vara påverkade av droger.

Justitieombudsmannen utreder de osanningar som polisen ertappats med

Det har blivit mer i regel att poliser som Maria Porsarp och Kristoffer Samsing inte talar sanning samt även kommer undan med det. Nu har dock Justitieombudsmannen fått ta del av en videosekvens i samband med gripandet av mannen som mot sin vilja fördes till polisstationen av Maria Porsarp och Kristoffer Samsing. Videosekvensen som JO tagit del av visar tydligt att poliser idag har stora svårigheter med att hålla sig till sanningen vilket tyder på att intelligenskraven för att bli polis i Sverige har historiskt låga krav.

Ett samhälle med poliser som själva begår brott och ljuger är ett misslyckat samhälle. Vi behöver en polismyndighet i Sverige som är respekterad utan poliser som upprepande gånger bryter mot lagen så som Samsing gör. Det är ett stort misslyckade för svensk polis att vi inte lyckas få fram bättre och kompetenta poliser än Maria Porsarp och Kristoffer Samsing.

Svensk polis är tyvärr ointelligenta som inte förstår sig på svensk lagstiftning

Man kan man ställa sig frågan: Personer som arbetar som poliser och som enligt egen utsago vet hur narkotikapåverkade personer uppträder, bör inte även dessa poliser också vara just de poliserna som också sedan lyckas pricka rätt i frågan och kunna avgöra om människor är narkotikapåverkade?

Om poliser inte klarar av att göra räkna ut vilka personer man korsar på gatan som är kokainpåverkade så finns det egentligen bara två alternativ till varför dessa inte lyckas pricka rätt;

Alternativ 1: Helt enkelt för att poliser ljuger om hela händelseförloppet vilket bevisligen också skett i fallet med Maria Porsarp och Kristoffer Samsing.

Alternativ 2: Ska vi ändå välja att tro på poliserna Maria Porsarp och Kristoffer Samsing så är dessa inte tillräckligt utbildade och vet inte vem som faktiskt är påverkad av narkotika vilket kan få allvarliga och förödande konsekvenser i samhället. Lågutbildade poliser med låg intelligens har inget att göra i vår svenska polismyndighet. I kontakt med vanliga medborgare ska polisen inge ett förtroende och också fatta rätt beslut, inte gissa sig fram till vem som har begått ett brott.

Poliser som Maria Porsarp och Kristoffer Samsing har förbrukat sitt rätt att få vara poliser och ska givetvis inte få möjlighet att återvända till polisyrket. Poliser som själva begår brott ska självfallet inte få vara med och upprätta hålla den lag de själva bröt mot. Samsing som vi tidigare rapporterat om riskerar att avskedas och skiljas från sin anställning om domen mot honom står fast när det är dags för förhandling i hovrätten.

Läs mer om Maria Posarps brottsdömde kollega Kristoffer Samsing

Brottsprovaktion och igensatta knarkaffärer

Kristoffer Samsing döms för allvarlig brottslighet

Samsings ekonomi granskas

Åtalet mot Kristoffer Samsing

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat