Polisen Samsing grep man olagligt – kan nu avskedas

Lästid: 3 min
”Stek mina cheeseburgare”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
En Rolex klocka kommer kosta Kristoffer Samsing hans yrke som polis
Utanför en nattklubb i Stockholm grep Polisen Kristoffer Samsing en man olagligt, ljög om att han var narkotika påverkad, placerade honom i en arrestcell i 8 timmar och beslagtog hans klocka för att Samsing ansåg att rolex klockan mannen bar på inte var något han hade råd med – ett ingripande Justitieombudsmannen Per Lennerbrant kritiserade hårt då gripandet helt saknade lagligt stöd dessutom struntade Kristoffer Samsing att ringa till åklagaren – något man måste göra.

Det olagliga ingripnade kommer att ligga till grund för Kristoffer Samsing skiljande från hans anställning som polis när Polisens personalansvarsnämnd prövar frågan.

Nämnden har tagit del av JO:s beslut och kommer beakta det inom ramen för frågan om skiljande från anställningen – Johanna Sellgren (Polisens Personalansvarsnämd)

Polisens personalansvarsnämd bekräftar att de senare detta år kommer att ta ett beslut i frågan om Kristoffer Samsing ska få arbeta kvar som polis eller inte och då kommer flera kriminella handlingar Samsing gjort sig skyldig till vägas in i beslutet. Den allra allvarligaste handlingen som enskilt kan få Kristoffer Samsing avskedad är rolex-händelsen i Stockholm.

Vi kontaktar polisens personalansvarsnämd och undrar när Kristoffer Samsing kommer att avskedas

Svarar gör Johanna Sellgren hos polisens personalansvarsnämd och bekräftar att en helhetsbedömning görs och att man förhoppningsvis har en lagakraftvunnen dom i slutet på året så frågan om skiljandet från Kristoffer Samsings anställning snabbt kan prövas.

Nu avvaktar vi en lagakraftvunnen dom innan ärendet prövas slutligt

En brottsbelastad polis kommer få svårt att få nytt arbete

Att som nyligen avskedad polis söka arbete i en ny bransch kommer att bli tufft för Samsing.

Du ska steka mina chessburgare!

Skrek målsägande till Kristoffer Samsing .

Som vi tidigare rapporterat om berättade en man år 2022 för polisen Kristoffer Samsing i samband med ett olagligt ingripande att Samsing inte borde arbeta som polis och istället pysa iväg till McDonalds för att steka ett par chessburgare till honom – och rätt verkar han ha för snart är det dags för Samsing att få sitt polisyrke prövat.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat