Polisen Ulf Hjalmarsson 57 år misstänks ha tvingat 15 åring sära på skinkorna

Lästid: 8 min
”Åtalad för att ha kikat på anus”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Svensk polis har blivit extremt bisarra. Klär nu av 15 åringar och ber om att få kika i rövhål och bakom pung i förebyggande syfte.

Åklagaren Marianne Nordström (de korrupta polisernas värsta fiende) åtalar nu polisen Ulf Hjalmarsson efter att gruppchefen Didier Sandström beordrar sina kollegor att jaga och stoppa ett kompisgäng efter en födelsedagsmiddag i centrala Stockholm

Några unga grabbar är ute på stan i Stockholm för att mätta sig med lite mat på en restaurang. Efter restaurangbesöket så springer de iväg proppmätta till bussen för att hinna hem i tid till sina föräldrar. De är så pass unga att de behöver vara hemma i tid. – Ett ödesdigert misstag ska det visa sig. Vad som sedan händer har kommit att skaka om hela Sverige och förändra bilden av den svenska polisen för alltid.

Super-åklagaren Marianne Nordström jagar korrupta poliser och åtalar de för brott

Korrupta poliser drömmer mardrömmar om Marianne Nordström

Kort om åklagaren Marianne Nordström: Marianne Nordström arbetar som åklagare för särskilda åklagarkammaren i Stockholm och har tidigare åtalat och fått flera poliser fällda för brott. Bl.a den flerfaldige brottsdömde Kristoffer Samsing.

MASKERADE NAMNET I UTREDNINGEN ÄR: DIDIER SANDSTRÖM

Polisens gruppchef Didier Sandström (Maskat namn i utredning) väljer att ta upp jakten på kompisgänget tillsammans med sin kollega Henrik Lundström när kompisgänget springer till bussen för att hinna hem i tid till sina föräldrar. Didier Sandström ringer på förstärkning och får kontakt med polisen Roger Silvander samt polisen Ulf Hjalmarsson.

Polisen Ulf Hjalmarsson som misstänks enligt Åklagaren ha sprungit ikapp ungdomarna och därefter påbörjar sin misshandel som eskalerar i en förnedring som saknar motstycke i svensk historia. Förnedringen har inneburit att polis valt att klä av 15 åring naken mitt på stan framför andra människor. Kalsonger, byxor, t-shirt har legat på gatan samtidigt som polis beordrar 15 åring att sära på skinkorna samt lyfta på penis och testiklar. Trots detta åtalas polisen inte för sexuellt ofredande utan endast för misshandel och tjänstefel vid flera tillfällen.

Notera att pojkarna aldrig var misstänkta för några brott.

Advokat Johan Eriksson som är Ulf Hjalmarsson skattefinansierade försvarsadvokat har kommit att benämnas som de korrupta polisernas favoritadvokat som skattebetalarna finansierar. Läs vårt reportage om Johan Eriksson där skattebetalarna lämnas som stora ekonomiska brottsoffer när poliser väljer att begå brott.

Kort om fd novapolisen Didier Sandström: Didier Sandström har tidigare arbetat för novapolisen i Stockholm. Novapolisen som under början på 2000-talet gjorde sig kända för att vid ett stort antal tillfället falskeligen rapportera svenskar för att vara narkotikapåverkade för att på så sätt ”djävlas” och falskeligen kunna utföra husrannsakan hemma hos oskyldiga människor. Många gånger förstod inte poliserna att man begick brott på grund av oförklarligt mycket låg intelligens. Läs mer Sveriges lågbegåvade poliser.

Vi stod mitt i gatan där och de kollade igenom mina kläder och sånt där och då fick jag ta isär mina skinkor och sedan fick jag ta, lyfta på min pung, för att de ville kolla igenom noga.

”Brottsoffer”

Ulf Hjalmarsson har tidigare varit åtalad för misshandel på sin granne

År 2017 ringer Ulf Hjalmarssons granne i Örebro larmcentralen och förklarar att Ulf Hjalmarsson som är polis i Stockholm har misshandlat honom efter att ha varit berusad. Ulf Hjalmarsson äger en sommarstuga i Örebro, han grips av Örebropolisen och anhålls av åklagare i en dag. Åtal väcks sedan i Örebro Tingsrätt. Läs domen här.

Det kunde vara ett kreditkort som ligger gömt under pungen.

”… mm, mm … okej, ja …”

Utdrag ur förhör gällande naken förnedringen

Här nedan kan du läsa en del utdrag ur förundersökningen och de förhör som hållits med poliserna Ulf Hjalmarsson, Didier Sandström, Roger Silvander och Henrik Lundström. Vi vill dock varna för ett beteende som kan väcka anstöt hos en del av våra läsare.

Varning

ULF HJALMARSSON

Kopierat och klistrat direkt från FUP

Förhörsledare: Brottsoffer har ju berättat att han fick ta av sig samtliga sina kläder, även kalsongerna och han fick sära på sina skinkor och han fick lyfta på sin pung, stämmer det?
Ulf Hjalmarsson: Säger han det, så gör det väl det.
Förhörsledare: Och att du minns att du bad honom, vad sa du dra ner byxorna eller …
Ulf Hjalmarsson: … ja, jag brukar inte dra ner byxor och kalsonger på folk själv, utan dom får göra det själv.
Förhörsledare: Vad menar du med och dra isär?
Ulf Hjalmarsson: Nej, men att man bara liksom, särar på benen liksom och skinkorna, så att det inte ramlar ut några grejer.
Förhörsledare: Hur gick det till då, den delen?
Ulf Hjalmarsson: Vad menar du?
Förhörsledare: Ja, hur gick det till då, skinkorna särades eller benen?
Ulf Hjalmarsson: Nej, jag … jag kommer inte ihåg, jag tror inte han stod och drog isär skinkorna för sig själv, det gjorde han inte utan jag tittade ju bara bakifrån.

DIDIER SANDSTRÖM

Kopierat och klistrat direkt från FUP

Förhörsledare: … fick sära på sina skinkor, han fick lyfta på sitt könsorgan …
Didier Sandström: … ja …
Förhörsledare: … Ulf har berättat i sitt förhör, det han som gör den här …
Didier Sandström: … mm,mm …
Förhörsledare: … kroppsbesiktningen, att han sökte efter någonting som var vasst, ett vapen, det kunde vara ett kreditkort som ligger gömt under pungen eller …
Didier Sandström: … mm, mm … okej, ja …
Förhörsledare:: … han pratade om någonting att man fullföljer PL19 (En anmodan från Didier Sandström, Dagens Process anteckning).
Förhörsledare: Tycker du själva bara, att det fanns lagligt stöd för och göra en sådan tvångsåtgärd mot …
Didier Sandström: … PL19 ja …
Förhörsledare: … mot brottsoffer?
Didier Sandström: Ja, alla gånger i början, ja på det sättet och omständigheterna och de, som är när dom ska springa iväg, vi har följt dem, deras rörelsebeteende, mönster och alltihopa. I så fall ska ni säga till hela … då ska vi sluta med PL19 om vi inte ska kontrollera de här.
Förhörsledare:: Men är PL19 och dra ner byxorna …
Didier Sandström: … jamen …
Förhörsledare:: … lyfta på pungen?
Didier Sandström: Ja, ja, återigen jag lyft det, jag har sagt mitt om vad jag tycker om det där, hur man nu ska tolka lagtexten och kunna, kunna jobba med PL19. Vad, hur gör man, vad ska dokumenteras och sådär. Jag tycker det är intressant, för annars börjar de … i det här fallet skulle det väl vara, om det skulle komma fram i efterhand, om vi har hittat på någon efterkonstruktion utav det här eh … det var inget brott i det, dom var misstänkta för något brott och det var PL19 … så!
Förhörsledare: Men hittade man vapen, jag bara rent all …
Didier Sandström: … nej …
Förhörsledare: … jag är lite nyfiken under pungen på folk, hittar man knivar under pungen på folk?
Didier Sandström: Ja, men knivar innanför kalsongerna ja, det klar att man gör det, innanför ärmar, du hittar mängder av grejer. Vi stoppar ju personer, de har t.o.m. haft innanför med telefon med sladdar till förberedelse till bomber. Vi snackar alltså tretton, fjortonåringar. Jag vet inte om ni, ni är säkert insatta i alla eller inte insatta i alla de här ärenden som vi jobbar med, eh … det är tyvärr en jättejobbig utveckling, såja, visst fan hittar man det.

ROGER SILVANDER

Kopierat och klistrat direkt från FUP

Förhörsledare: Brottsoffer har beskrivit att han fick dra ner byxor och kalsonger och det här skedde på gatan då. Är det en lämplig plats för och att genomföra en sådan åtgärd och dra ner be någon klä av sig på gatan? I så fall om man nu har anledning och gå vidare med en kroppsbesiktning?
Roger Silvander: Frågar du mig om jag hade tyckt det?
Förhörsledare: Ja
Roger Silvander: Jag hade tagit undan personen till ett mer avskilt ställe. Mitt på kvällen kan det absolut vara svårt men då tar man det så avskilt så möjligt.

HENRIK LUNDSTRÖM

Kopierat och klistrat direkt från FUP

Förhörsledare: Okej, ja i förhör så har ju nummer två berättat att han fick ta av samtliga kläder. ..
Henrik Lundström: … mm …
Förhörsledare: … han fick på gatan, han står ju fortfarande på gatan, det gick folk förbi …
Henrik Lundström: … okej …
Förhörsledare: … han fick sära på sina skinkor, han fick stå och lyfta på sitt könsorgan, han är ju femton år där.
Henrik Lundström: Okej, ja, de är väldigt olyckligt i sådan fall, de …
Förhörsledare: Han stod helt naken på gatan där och …
Henrik Lundström: Ja då, då är det väldigt olyckligt, måste jag, de medger jag …

Gruppchefen Didier Sandströms namn har dolts i utredningen av oförklarliga skäl

Dagens Process har efter egen utredning fått fram Didiers namn

Samtliga poliser som var på plats har felaktigt rapporterats som 3 st eftersom myndigheter dolt Didiers Sandströms namn på fler än 100 platser.

Du kan läsa mer om Didier Sandström i denna artikel som bl.a innehåller information om varför hans namn hemlighålls i utredningen.

Dessa poliser var med i händelsen vi har beskrivit:

Henrik Lundström

Roger ”James Gunnar” Silvander

Ulf Hjalmarsson

Didier Sandström

Vi kontaktar polisens personalansvarsnämnd som uppger att Ulf Hjalmarsson har möjlighet att begå vissa brott men ändå behålla sin anställning – ett hån mot Sverige

YTTRANDE I MÅL NR B 4893-22

Tingsrätten har begärt att Polismyndighetens personalansvarsnämnd ska yttra sig eftersom polisinspektören Ulf Hjalmarsson har åtalats för misshandel alternativt tjänstefel och tjänstefel.

Personalansvarsnämnden gör därvid bedömningen att Ulf Hjalmarsson kommer att skiljas från sin anställning vid händelse av en fällande dom för misshandel som inte är ringa. Skulle Ulf Hjalmarsson däremot dömas för misshandel som är ringa och/eller tjänstefel kommer han inte att skiljas från sin anställning. Nämnden skulle vara tacksam for en kopia av tingsrättens kommande dom i målet.

På personalansvarsnämndens vägnar
Anders Thornberg – Johanna Sellgren

Kristoffer Samsing, den brottsdömde kollegan som åklagaren Marianne Nordström även åtalat och fått fälld för brott

Värt att notera att samtliga av dessa poliser arbetar eller har arbetat med den brottsdömde Kristoffer Samsing. Samtliga av dessa poliser jobbar i Stockholms City och känner varandra väl. Ulf Hjalmarsson och Kristoffer Samsing är bägge i 50 års åldern. Läs mer om Kristoffer Samsing.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat