Restauranggäst på middag olagligt påhoppad av polis i Mall of Scandinavia

Lästid: 3 min
”Händelsen rapporteras inte”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Foto: Dagens Process – Vet du vem polisen på bild är? (Klicka för förstoring) Kontakta oss!
En man som besöker restaurang SOOK i Mall of Scandinavia blir påhoppad av poliser samtidigt som han bara ville äta mat – Dagensprocess bevittnar det olagliga polisingripandet

För att förstå när poliser får ingripa och konfrontera människor så ska det ske i samband med brott eller misstanke om brott. Polis får alltså inte gå fram till vem de än önskar för att kontrollera människor och låtsas bygga upp misstankar som inte finns. Vare sig det är i Mall of Scandinavia eller i Rinkeby. Att poliser ändå i stor utsträckning kontrollerar och visiterar människor grundar sig i att Polismyndigheten har anställt ett stort antal lågbegåvade poliser som inte har en aning om att de begår brott.

Att polis konfronterar och visiterar människor utan misstanke är ett allvarligt brott och det fick ett par Nyköpingspoliser nyligen erfara när de i domstol dömdes för att olagligt ha visiterat en man som skulle äta pizza.

Mannen vrålar: filma, så här får man inte göra!

Mall of Scandinavia
Restaurang SOOK – Mall of Scandinavia I Solna, Stockholm (Klicka för förstoring)
Händelsen i Mall of Scandinavia är inte unik – poliser begår allvarliga lagöverträdelser när man konfronterar människor som inte är misstänkta för brott

Dagens Process är på plats av en ren slump i Mall of Scandinavia för att äta middag och noterar samtidigt som vi kliver in i restaurang SOOK att det sitter fyra stycken civilklädda poliser som högljutt diskuterar och med arga blickar tittar på varje restauranggäst som kliver in för att beställa mat. Även vi på Dagens Process bemöts med aggressiva blickar från poliserna och kunde redan på förhand förstå att poliserna på något sätt kommer att göra bort sig här på restaurang SOOK i Mall of Scandinavia, Solna. Och visst hade vi rätt!

När vi på Dagens Process ätit klart lämnar vi restaurangen och ställer oss utanför men fortfarande med mycket bra uppsikt över både poliserna och den man som sedan av oförklarliga skäl blir påhoppad av poliserna. Det är två av fyra poliser som rycker tag i mannen och släpar ut honom från restaurangen – vi hör mannen vråla ”vad håller ni på med, så här får man inte göra” ”alla som kan, filma, de får inte göra så här”.

Det går inte bygga en misstanke mot någon som äter mat – poliserna i Mall of Scandinavia visar stor brist på förståelse för den svenska lagen

Mannen frågar polisen: är jag misstänkt för brott? Vi på Dagens Process får höra att de vill kika i hans fickor för att se om han har något olagligt på sig och att han inte är misstänkt för något i nuläget – ett klart brott som polisen gör sig skyldig till. Det är inte tillåtet att greppa dag i oskyldiga människor för att leta efter eventuella brott man eventuellt kan ha gjort sig skyldig till.

Vem är han? Mejla oss på info@dagensprocess.se (klicka på bilden för förstoring)
Vem är polisen på bild? Vi vill gärna veta vem det är.

Vi på Dagens Process har mejlat Polismyndigheten i Stockholm för att få fram information om vem polisen på bild är då vi önskar att polisanmäla denna polis för brott tillsammans med hans kollegor som är ur bild. Vet du vad polisen heter? Mejla oss då gärna på info@dagensprocess.se

Vi mejlar Polismyndigheten – svaret vi får visar att poliserna i Mall of Scandinavia är kriminella – struntar nämligen i att upprätta en rapport
När poliserna valde att strunta i att rapportera om händelsen gör man det för att undvika att lagföras för brott. I och med att man även struntar i att rapportera om själva händelsen i sig så är det även ett brott och man är kriminell.

Vi gissar på att det inte är första gången dessa poliser fullkomligt struntar i att rapportera om diverse olagliga ingripanden. Att så rättsosäkert helt visa noll respekt för våra svenska lagar visar att vi återigen har mycket lågbegåvade poliser i vår polismyndighet som vi måste klämma åt och göra oss av med. Vi kan inte ha poliser som härjar fritt och begår allvarliga lagöverträdelser helt öppet.

Christina Högström är heller inte intresserad av att upprätta en anmälan mot poliserna trots att misstanke om brott har uppstått.

Våra aktiva poliser har mycket låg kännedom om den svenska lagen och är ett hot mot vår frihet när man uppvisar ett mycket efterblivet arbetssätt och det kan vi inte tillåta – någonsin!

Poliser som tydligt inte förstår sig på lagar och regler kan rimligtvis inte få vara med och upprätthålla lag och ordning. Poliser som visar prov på att man inte har en aning om vad man sysslar med är bl.a polisledningens ansvar men också mitt ansvar och om polisledningen inte kan rätta sig efter samhällets regler så ska givetvis hela polisledningen bytas ut. Med eller utan polisledningens support ska vi byta ut alla kriminella poliser i Sverige. Polisledningen har dock visat sig vara handlingsförlamad som tittar på och sover på arbetstid medans grovt kriminella poliser härjar fritt. En av anledningarna i att man tillåter detta är för att man erhåller 42 miljarder varje år för att lösa problemen som uppkommit med kriminella poliser men det är man inte intresserad av eftersom att pengarna då kommer att dras in.

Polisledningen är i ett ekonomiskt dilemma. Få 42 miljarder kronor för att städa upp bland kriminella poliser. Men om de gör det så dras pengarna in nästkommande år.

Alldeles för många poliser visar mycket dålig förståelse för vilka lagar vi har i Sverige – det ska aldrig och kommer aldrig vara tillåtet för en polis att trakassera oss medborgare, så vi behöver påminna de om vem det är som faktiskt bestämmer här. Tillsammans med våra svenska domstolar ska vi arbeta för att kriminella poliser som tittar i våra fickor får kännbara fängelsestraff.

Vi får söka upp alla poliser som en gång fick för sig att titta i våra fickor och påbörja våra utredningar som förhoppningsvis leder till massåtal.

Restaurangbesökare ”vittnen” pratar med Dagens Process

Samtliga av de besökarna som samtidigt var på plats i restaurang SOOK lämnar samma beskrivning av händelseförloppet med mannen som blev påhoppad av polisen.

– Jag förstod inte först att det var poliser. De bara hoppade på mannen och drog i honom. Jag fattade ingenting. Han satt ju bara där berättar en restaurangbesökare.

– Det är normalt, jag ser detta dagligen här i Mall of Scandinavia, poliser som öppet visiterar människor för att sedan släpa i väg de. Märkligt att dagligen behöva bevittna detta berättar en person som arbetar i Mall of Scandinavia.

– Jag kan bekräfta att poliser ständigt och rutinerat känner i människors fickor här i Mall of Scandinavia och det börjar mer likna ett litet Nordkorea här. Många är ju oskyldiga, även jag har drabbats flera gånger berättar en kollega.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat