Spaniens ambassadör Cristina Latorre Sancho ej önskvärd i Sverige – utvisa henne

”Ej önskvärd i Sverige”

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Spaniens flagga
Stockholm: Den spanska ambassaden i Stockholm har genom åren fått enormt många klagomål mot sig. Anställda larmar om att de mår dåligt på sin arbetsplats. På ambassaden är det ett dåligt arbetsklimat och de anställda får usla villkor. Ambassaden blir årligen stämd av svenska Unionen. Enligt anställda så struntar ambassaden i lagen.

Hela nio gånger fram till år 2019 har den spanska ambassaden blivit stämd av Unionen för uteblivna semestertillägg. Lönerna har inte ökat på 10 år. Enligt en artikel från kollega.se är det ständiga konflikter vid den spanska ambassaden. Anställda som blir totalt överkörda av ledningen. Läs hela den bisarra historian om den spanska ambassaden i Stockholm i artikeln från kollega.se här.

Cristina Latorre Sancho är ambassadör och högst ansvarig för ordningen på den spanska ambassaden. Den spanska ambassaden ska föregå med goda exempel på svensk mark för att bidra till att förstärka relationerna med Sverige. Om en ambassad helt struntar i svensk lag och ordning har vi fått flera problem.

Om Spaniens ambassad struntar i lagen och inga konsekvenser ges kan ambassadörer i förlängningen uppfatta att de kan agera likadant. Det är viktigt att komma ihåg att ambassadörer åtnjuter diplomatisk immunitet. Det bästa ett land kan göra om man är missnöjd med en ambassadör som åtnjuter denna immunitet är att utvisa personen. Detta innan personen riskerar att förstöra diplomatiska kontakterna mellan länder ytterligare.

Svenska företagare går i konkurs på grund av Spanien

Vanliga svenska företagare som kommit i kläm med en liten rättvisa i Spanien får sina liv förstörda av spanska myndigheter. Flera svenskar har fått se sina livs besparingar och företag falla i total ras. Spanien har grova problem med extremt långa juridiska processer oavsett art på den juridiska processen. När det har gått för lång tid lyckas inte svenska företagare rädda sin företag från total kurs.

När de extremt långa juridiska processerna i Spanien är över har det gått alldeles för lång tid för att svenska företagare ska lyckas rädda sina företag. Många svenskar har varit med om detta.

Spanien griper svenska företagare lättvindigt

I Sverige respekterar vi människor som driver företag och om de hamnar i problem i ett annat land försöker vi lindra skador som uppkommer vid juridiska processer, exempelvis vid brottsmisstanke. I Spanien är det tvärtom. Här kan myndigheterna på samma underlag söka efter dig hela 10 till 20 år efter – oavsett vilket bagatellartat brott det gäller. Spansk polis kan gripa dig flera gånger på samma underlag under alla år. Detta är djupt skadligt för företagare som bygger upp det svenska samhället.

Spanien använder ofta den europeiska arresteringsordern på mycket tveksamma grunder. Problemet med denna arresteringsorder är att Spanien kan be den svenska polisen gripa svenskar oavsett brott. Litet som stort. Oskyldig som skyldig. Sverige gör ingen närmare undersökning på vad brottsmisstanken gäller utan skickar enligt EU regler sina egna svenskar till Spanien. Sverige litar på att Spanien sköter sig. Men det gör de inte. Spanien är livsfarligt för företagare som vill få upprättelse i en juridisk process.

Spaniens rättssystem är underutvecklat. Det är djupt skadligt på många sätt.

Spanien ska inte pilla på våra företagare

Spanien har ett osäkert rättssystem som gör att duktiga svenska företagare riskerar att få sina företag förstörda så fort svenskar kommer i kontakt med juridiska processer i landet. Det i sin tur leder till att det svenska välståndet minskar. När det svenska välståndet minskar blir Sverige fattigare. När Sverige blir fattigare på företagare sänks levnadsstandarden för alla svenskar.

Vi kan inte ha ett annat EU-land som försämrar för Sveriges välstånd och utnyttjar den europeiska arresteringsordern. Den frågan ställer vi till ambassaden men samtliga svar uteblir. Som företagare måste vi försvara våra svenska värderingar och företag. Ett steg i rätt riktning är att den högst ansvarige ambassadören Cristina Latorre Sancho utvisas ur Sverige. Hon är inte längre är önskvärd i Sverige.

Spanien måste fixa sina problem. När en ambassadör inte längre är önskvärd och inte välkommen är utvisning lösningen.

Fotnot: Den sista i raden av oskyldiga svenskar som utlämnats till Spanien är en småbarnsmamma. Barnet är nu föräldralös på grund av Spaniens outvecklade rättssystem.

Superdåliga recensioner om Spaniens ambassad ges av svenskar. Läs svenskarnas recensioner här.

Rättssystemet i Spanien har kollapsat

När en svensk medborgare utlämnas till Spanien kommer den att få uppleva den värsta mardrömmen i sitt liv. Spaniens rättsväsende har kollapsat. Under coronapandemin var rättsväsendet paralyserat. Om svenskar befann sig i en juridisk process i Spanien kunde de få se fram emot flera år i häkte utan rättegång.

Tidigare stoppades alla rättsfall oavsett karaktär och sköts upp till framtiden. Överbelastningen är brutal. Spanien har slutat investera i sitt rättsväsende. Inga pengar går till polis, åklagare och domare. Man kan bara gissa på att det finns en extrem korruption i landet som har ställt till det så här.

Läs mer här om Spaniens väg till kollaps.

Läs mer om hur rapparen Pablo Hasel, 32, dömts till nio månaders fängelse för att ha förolämpat Spaniens kung.

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat