Stamspolning i Stockholm (Med lista på stamspolningsföretag)

”Rörspolning”

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Vi tar hjälp av Bolagsalliansen.se för att reda ut hur det ser ut med en Stamspolning för dig som behöver anlita ett stamspolningsföretag i Stockholm. Artikeln är direkt kopierad från Bolagsalliansen.se med tillstånd. En mycket bra guide för dig som bor i Stockholm och behöver spola rent rören.

Många bostadsrättsföreningar, villaägare, husägare, fastighetsägare, förvaltningsbolag, och också privatpersoner söker på information om stamspolning i Stockholm. Vi hjälper till och guidar dig till rätt stamspolningsföretag i Stockholm som erbjuder stamspolning. Stamspolningsföretagen vi har med i vår lista har alla verkat på marknaden i många år tillsammans med goda omdömen online. Det är därför de finns med här!

Vi börjar direkt med att lista de duktiga stamspolningsföretagen som arbetar med stamspolning dagligen här strax under. Vill du läsa mer om stamspolning och så hur en sådan kan gå till så scrollar du förbi stamspolningsföretagen så beskriver vi utförligt hur en stomspolning går till.

Spolgubben.se (Klicka här för att boka)
Pris: Offert samt boka direkt
Betyg 4.9/5

Stamspolning.online
Pris: Offert samt boka direkt
Betyg 4.9/5

Vad är en stamspolning? – spolning med hett vatten i alla rör som finns i bostaden

Stamspolning innebär att man spolar rent stammarna med hett vatten från smuts, rost och annat skit som kan ha hamnat i rören. Smuts som inte ska vara där och som försämrar flödet vilket i sin tur utan regelbunden stamspolning innebär att det en dag tar stopp i rören. Ingen vill ha stopp i avloppet eller golvbrunnen. Tar det stopp i dessa rör ja då måste ju detta ta sig vidare någonstans och det är då uppåt och in i bostaden. Detta kan lätt undvikas om man kör en stamspolning ofta och inte när problemet väl har dykt upp. 

En högtrycksspolning av avlopp utförs på så sätt att man för in en slang i avloppet och spolar rent rörets alla delar med ett relativt högt tryck och med ett högt vattenflöde sedan har du fina rör igen. Mycket fräscht för att slippa illa luktande rör.

Vad brukar då ingå i en stamspolning och vad kan man spola rent för att fräscha upp sina rör i bostaden? Stamspolningsföretagen är dig behjälplig med bl.a följande tjänster. De hjälper dock till med så mycket mer än att spola rent just dessa rör. Men vi ger några exempel på vad stamspolningsföretagen spolar rent.

Spolning av Kök
Spolning av Golvbrunn
Spolning av Tvättställ
Spolning av avlopp
Spolning av utgående stammar
Högtrycksspolning med roterande munstycken
Rörinspektion av utgående stam​mar (med hjälp av avancerad kamera)

Stamspolning hur lång tid? Snabb service hos proffsen. En stamspolning kan ta allt från 1 timme till 5 timmar beroende på vilka rör ska ska spolas rent. Vad för typ av åtgärder spelar även detta in. Men räkna med att en genomsnittlig stamspolning i alla fall bör ta minst 1h. 

Stamspolning hur ofta? Förebyggande lönar sig! En stamspolning bör enligt de rekommendationer som ges av stamspolningsföretagen ske ungefär var femte år. Men ju oftare du beställer en stamspolning så undviker du stopp i exempelvis avloppet och undviker översvämningar av avlopp och liknande. Det lönar sig att tänka förebyggande. Men du kan ändå vara lugn. Att spola rent stammarna, avloppen eller golvbrunnar ska inte behöva ske varje år då ska du nog beställa en rörinspektion istället. 

Undvik översvämningar genom att ta hand om rören i bostaden.

Stamspolning pris! Genomsnittliga priser! Genomsnittlig startpris brukar vara runt tusenlappen. Men priserna kan komma att bli något dyrare om det är ett större ingrepp som kräver en längre arbetstid. De flesta stamspolningsföretagen har ett arvode på ca 650 kr per timme. 

Misstänker du problem med rören? – Misstänker du att du har problem med dina rör och ledningar? Dra inte ut på tiden. Låt få dina rör inspekterade så fort som möjligt med kamerateknologi. Kameran trycks ned i rören och man tittar på vad som behöver åtgärdas. Det kostar inte speciellt mycket att få sina rör inspekterade. Rören kan förvärras där en stamspolning i framtiden inte har något effekt.

Vilka varningstecken finns som man lätt kan upptäcka och då dra slutsatsen att det kan vara på väg att bli ett stopp i rören?

Avrinningen är långsam i disko eller handfat
Det bubblar i diskhon
Det blir ofta stopp – eller rent av översvämning
Det luktar illa från avloppet

Har du nåt av dessa problem, hör av dig till stamspolningsföretagen så kan de kika på om du behöver en stamspolning. Rörinspektion är som sagt billigare och skulle det behövas en stamspolning så får du ett kostnadsförslag.

Stamspolning skyddar rören effektivt

Fett, avlagringar och stillastående vatten sliter på avloppsledningar. Rent vatten utgör i sig inget hot mot rörledningar utan det är de övriga ämnen som blandas med vattnet som kan orsaka skador. Särskilt illa är det om avlagringar och fettrester får ligga och fräta mot rörens yta i åratal. Att slarva med underhållet och att låta rören sättas igen gör att rören kan behöva bytas ut eller att man måste utföra relining tidigare än vad som annars skulle vara fallet. Det bästa du kan göra för att slippa kostsamma stambyten och andra typer av renoveringar är alltså att hålla rören rena och fria från smuts. Stamspolning är en av de enklaste och mest prisvärda åtgärderna för att underhålla rör och har andra fördelar såsom att obehagliga lukter förebyggs samt att risken för lokala stopp i avloppet minskar.

Effektiv stamspolning med jour

Stamspolning idag erbjuds på ett mycket effektivt sätt och det är givetvis goda nyheter för oss som behöver anlita stamspolningsföretagen snabbt och på obekväma tider. Jour bolagen finns det gott om.

Prisvärd stamspolning

Det är många företag som konkurrerar om att få erbjuda privatpersoner, fastighetsbolag, fastighetsägare bostadsrättsföreningar, villaägare osv att få stamspola just hos dig och detta är ett gott tecken på att det finns proffsiga stamspolare där ute som genomför stamspolning på ett korrekt och bra sätt med bra priser. Stor konkurrens innebär att du har fler alternativ att välja mellan när du ska anlita någon för stamspolning.

Villaägare

Du som villaägare är fullt ansvarig för stamsystemet då du äger villan. Detta är en av de största avlopps- och rörsrelaterade skillnaderna mellan att äga en villa och att bo i en lägenhet. Det är därför viktigt att du som bor i en villa är uppmärksam på vilka åtgärda du behöver ta till samt att lyssna på alla varningstecken från rören. De varningstecken som du bl.a bör vara uppmärksam på är om du börjar känna illa luktande avloppslukt. Då behöver du förmodligen en stamspolning. Det är viktigt att hålla koll på stammarna i sitt hus/villa regelbundet. Om man väljer att ignorera problem med avlopp och stammar finns problem att förvänta sig: Många problem kommer att fyllas på bokstavligen talat. 

Fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar

Stamspolning för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Bolagen som vi har listat i början av denna artikel är behjälpliga er stora som små och har utfört stamspolning till många bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag genom åren.

Fastighetsägare eller förening: Om stamspolning är nödvändig i din fastighet  är det sannolikt att de första tecknen uppstår hos boende.  Det kan exempelvis handla om att hyresgäster eller bostadsrättsägare märker att avloppen luktar illa. Kanske handlar det också om dålig avrinning i avloppen. För att undvika att skadan växer och för att, i god tid, utföra stamspolning i din fastighet: Var lyhörd och ta alla tecken på allvar. 

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat