Utrikesgruppen.se: Skydda ditt djur vid flygresa

Husdjur reser i lastutrymmet eller i kabinen - skydd som är bra


2
2 points
Foto: Utrikesgruppen.se

Skyddsåtgärder för ditt husdjur i samband med transport i flyg. Ska ditt husdjur resa med flyg då transporteras djuret oftast i lastutrymmet men även i kabinen. Resesättet skiljer sig beroende på vilken ras, storlek och vikt djuret har.

När djuret reser med flyg kan det vara bra att du skyddar din familjemedlem mot oförutsägbara händelser i samband med transporten.

Skyddet är till för hundar, katter och samtliga djur som får resa med flygbolag. Du kan registrera djurets resa oavsett destination, vilket innebär att skyddet är globalt.

Registrera djurets resa hos Utrikesgruppen

Genom att registrera djurets resa hos Utrikesgruppen kan du skydda ditt husdjur. Med skyddet får du ett ombud som hjälper dig med skadeståndskrav om något inträffar med ditt husdjur.

Om ditt husdjur skulle skada sig, bli sjuk eller avlida får du ett ombud av Utrikesgruppen som hjälper dig med hanteringen och ett eventuellt skadeståndsanspråk mot flygbolaget, djurtransportören eller den aktör som har hanterat djurets resa.

Djurets säkerhet vid flygresor är en viktig aspekt och om det värsta inträffar har du en bra försäkring hos Utrikesgruppen som ordnar med den ekonomiska förlusten som kan uppkomma om något händer med ditt husdjur.

Problem kan uppkomma

Förutom den ekonomiska aspekten vill djurägare veta vad som har hänt djuret. Exempelvis hur skadan uppkom och var. Det tar Utrikesgruppen reda på. När ett djur reser över världen ensam i ett lastutrymme kan det vara bra att ordna med ett bra skydd för djuret.

Läs mer om skyddet på Utrikesgruppens webbplats här.


Like it? Share with your friends!

2
2 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Savo Kralj

0 Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *