Det finns överflöd av precis allt – din bekvämlighet och passivitet ger andra människor makt

Lästid: 2 min
”Mentalt slaveri förgör din plånbok”
Picture of Malik al-Maghrebi

Malik al-Maghrebi

Twitter X Instagram
al-maghrebi@dagensprocess.se
Det är oändligt och det finns hur mycket som helst av exakt allt i denna värld – det är bara din grova passivitet som gör att du inte har någon talan i tillgång och prissättning

Det finns inte brist på någonting, ingenting kommer att ta slut – du behöver aldrig vara orolig över att exempelvis mat, guld, olja, bostäder eller andra så kallade nödvändigheter ska ta slut i denna värld. Dessa kommer aldrig någonsin överhuvudtaget att ta slut – det finns oändligt av allt. Vi har aldrig varit i närheten av att något ska ta slut.

Det bara är så att det är andra människor som styr över tillgång och prissättning som du aldrig någonsin kommer att få vara en del av och då faller det naturligt att samma människor i egna vinstintressen också vill att deras råvaror, produkter eller vad det nu kan vara får en låtsas-stämpel om att vara svåra att finna, utvinna eller producera.

Om du är en av de som tror att någonting kommer att ta slut så är du givetvis ett offer där styrande över en viss råvara, produkt eller tjänst har lyckats med sin marknadsföring – nämligen få dig att tro att råvaran eller slutprodukten kan komma att ta slut inom kort. Mentalt har man lyckats sälja något till dig där du aldrig någonsin har en talan om prissättning och tillgång. Du är låst, fast och för all evighet kommer du att tvingas köpa deras produkter vare sig det kostar 1 kr eller 10 000 kr. Ju fortare du inser att allt är oändligt i denna värld ju fortare inser du också att din bekvämlighet som du levt i under hela ditt liv också ger andra människor bestämmelserätt över din plånbok.

Din bekvämlighet har ett högt pris du snabbt kan få betala

Du vill bara göra ditt liv bekvämt och det är ju förståeligt men då kostar det också – priset du betalar är givetvis att andra människor styr över tillgången, prissättning och givetvis din plånbok – du har ingen talan eftersom att du har valt att ditt liv ska vara så bekvämt som möjligt. Det är din grova passivitet i livet som gjort att du har skänkt bort din egen bestämmelserätt över din egen plånbok till någon annan.

Är du hungrig går du till ICA, är du hungrig på lite finare sätt går du till restaurangen och behöver du tanka bilen åker du till bensinmacken. Men när aktörerna bakom dessa produkter och tjänster väljer att höja sina priser så är det många som höjer på ögonbrynen och tycker att dessa är giriga. Giriga må de vara men det är fullt normalt att du som valt att vända dig till en aktör för att få det oändliga serverat till dig mot en summa pengar också tvingas betala mer för servicen när dessa aktörer också känner för det. De fångade in dig för att du är lat och bekväm och nu vill du grina över det? Skärp till dig.

Det finns inget tvång att köpa oändliga saker från andra aktörer bara för att du vill göra ditt liv så bekvämt som möjligt. Höjer de sina priser så får du skylla dig själv för det är du som valt att förlita dig på att en aktör ska leverera dina nödvändigheter i ditt liv.

Lathet har ett högt pris, passivitet har ett högt pris.

Producera dina egna prylar om du vill styra över tillgång och prissättning. Det är så enkelt det är.

Picture of Malik al-Maghrebi

Malik al-Maghrebi

Twitter X Instagram
al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat