Du har rätt att ta livet av en annan människa i självförsvar

Lästid: 3 min
”Döda”
Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Det är inte bara polisen i Sverige som får döda andra människor. Även du får göra det. Här berättar vi mer om hur och när du har möjlighet att döda en annan person som utgör ett hot mot dig.

I dagens hårt kriminellt belastade Sverige är det nu mer aktuellt än någonsin i frågan om hur och när man får döda andra människor då inbrott i bostäder och våld mot vanliga svenskar kryper allt närmare och sker i allt högre utsträckning i Sverige än övriga länder i världen.

Att ta livet av en annan människa kan givetvis sätta spår i en för resten av ens liv. Men det är värt att komma ihåg att kriminella i Sverige som bryter sig in i bostäder och med våld vill råna och stjäla dina prylar inte kommer att dra sin undan från att göra dig illa och det är därför viktigt att du är medveten om att du får döda människor som bryter sig in hemma hos dig och med våld försöker stjäla dina prylar.

Förvara yxor, knivar och liknande i bilen och bostaden.

Det är antingen du eller förövaren som kommer att skadas.
Förvara vapen i din bostad eller i din bil!

Ett bra sätt att försvara sig mot våldsverkare som eventuellt vill göra dig illa eller bryta sig in i din bostad är att rusta upp med knivar, yxor eller annat som kan eliminera det hot som har riktats mot dig. Tänk på att vi i Sverige olyckligt nog har en mycket märklig lag i brott mot knivlagen. Man får alltså inte inneha knivar, yxor eller liknande på allmän plats i självförsvarssyfte. En bil räknas som en allmän plats men inte ens egna bostad. Vi rekommenderar dock att man ända förvarar självförsvarsvapen även i sitt fordon och inte bara i sin bostad då kriminella givetvis inte kommer att bry sig om dessa ertappas med en kniv på allmän plats. Du har dock möjlighet att använda dina vapen i självförsvarssyfte då brott mot knivlagen är en bagatellartad misstanke.

Det är viktigt att du vet hur du kan försvara ditt liv.

Att förberedda fientliga attacker är i det närmaste ett måste
Tänk allt på att kriminella inte bryr sig om lagen och du måste därför vara beredd på att använda det våld som krävs

Klimatet har blivit hårdare i Sverige och frågan man då kan ställa sig är: Ska jag vara ett offer som inte går någon motstånd alls mot förövaren och då eventuellt riskera att skadas och vi värsta fall dödas eller väljer du alternativ två som i värsta fall kan ta livet av förövaren.

Det finns bara två val. Antingen finns möjligheten att du dödas i passivitet eller så dödas förövaren. Givetvis är det senare alternativet det självklara valet.

Att skydda dig själv och din familj är en plikt du har och du kan inte alltid förlita dig på att polisen ska göra jobbet åt dig

Pågår ett allvarligt hot mot dig och din familj så har du inte möjlighet att ringa 112 och invänta polis. Oftast kan det ta mer än 30 minuter innan polisen är på plats och du kan hinna skadas allvarligt om du väntar så pass länge. Det är därför en plikt du har att skydda både dig själv och din familj genom att eliminera det hot som pågår mot dig på allra bästa sätt och krävs det att förövarna dödas så bör du tyvärr vara beredd på ta livet av en annan människa.

Att försvara sig själv är inte ett brott

Tänk på att det inte är brottsligt att försvara sig. Råkar någon dö när du försvarar dig själv mot brott kommer du givetvis inte att dömas för något brott.
Många människor i Sverige har fått en felaktigt bild och tror nämligen att om man dödar en annan människa i självförsvars syfte så döms man automatiskt för mord till livstids fängelse

Vi vill förtydliga att du per automatik aldrig kommer kunna dömas för mord när du försvarar dig mot brott. Det krävs nämligen att självförsvarssyftet inte skulle ha uppnåtts. Först då kan du eventuellt dömas för brott.

Avslutningsvis: skydda dig och din familj på bästa möjliga sätt.

Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat