Försäkringskassan är far till dina barn om du jublar över pappaledighets-beslutet

Lästid: 3 min
”Du bör känna en enorm skam i din kropp”
Malik al-Maghrebi

Malik al-Maghrebi

Twitter X Instagram
al-maghrebi@dagensprocess.se
Mesiga pappor har presenterat en ny pappa för barnen – nämligen försäkringskassan

Pappor som firar pappaledighetsbeslutet från försäkringskassan skänkte bort sin papparoll till försäkringskassan. Försäkringskassan är nu pappan i din familj! Dags för dig att välkomna Big Daddy till familjen!

Det är inte umgänget med barnen i sig som gör att din papparoll är kraftigt hotad – det är istället din lycka av att få slippa vara man för ett antal dagar som på förväg har bestämts av staten och samtidigt dra i barnvagnen som gör att din papparoll hänger på en mycket tunn tråd – så pass tunn att du i många fall inte längre anses vara pappan i familjen

Nu ska vi lite närmare förklara hur du skamset gav bort din papparoll till en statsapparat utan att säga emot.

En man eller en pappa behöver inte staten för att komma närmare sina barn, en pappa behöver inte heller vänta på ett beslut från en statsapparat om när han ska få umgås och vara pappa för sina barn på det sätt han själv önskar. Hänger du med? Pappor som firar sin pappaledighet med jippi känslor som beviljats av försäkringskassan ägs av staten och gav bort sin papparoll där man inte på något sätt styr över sina egna liv, än mindre sin egen familj – en pappa tillåter inte att någon annan äger hans familj.

Pappor löser umgänge med sina barn på hans egna villkor och väntar inte på fjolliga beslut som i sig också är ett pappa-ägarbyte utan att du ens har en susning om det.

Bilden illustrerar en svag man som är superglad över att behöva försäkringskassan för att kunna spendera tid med sina barn

Jippiiiiii, Big Daddy försäkringskassan har beviljat mig pappaledighet

Känner du igen dig i ditt soyiga beteende?
Har du fått jippi känslan när beslutet kommit till dig på posten eller i kivra om att staten har beslutat om att du får vara pappaledig?

Inte bra min broder, inte bra. Att staten ska bestämma när du ska få äran att umgås med dina underbara barn som är livets gåva, guds gåva, tyder på att du gör någonting fel i ditt liv. En pappa ska inte fråga om lov när han ska få umgås mer med sina barn. Bland det märkligaste jag hör pappor fira.

Att vänta på att någon annan ska ge dig möjligheten att få umgås med dina barn kan du ju ärligt inte tycka är okej? Det är mesiga män som firar beslut från försäkringskassan. Firar du ett pappaledighetsbeslut har du passat vidare pappa-stafettpinnen till försäkringskassan för all evighet. Dina barn är inte enbart din barn längre utan du har även gett staten papparollen.

Hur har du lyckats hamna i en sådan knivig situation där staten ska få bestämmelserätt att avgöra när du kan få umgås mer med dina barn? Vad var det som gick så snett i ditt liv att tredje part ska få styra och ställa i din egna familj.

Män som firar pappaledighet har inte kontroll på sin egen familj – staten är med och uppfostrar barnen

Statsapparaten smögs sig in mellan dina väggar och fick möjlighet att äga din familj och detta är något du firar? Du bör känna en skam över att du inte klarar av att ta hand om din familj utan statens inblandning.

Att inte själv lyckas med att uppfostra sina barn på sina villkor utan inblandning av en statsapparat är skamset. Du ska känna en skam över detta och inte fira detta som en pajas. Det bör vila en enorm skam över detta hos riktiga pappor och män.

Pappor firar inte när staten ger de lov att få vara en pappa. En pappa inser att det är något som då inte stämmer om tredje part ska få vara med och bestämma när man får vara pappa. En pappa tar sig ur detta skämmiga beteende så fort det bara går och talar inte om för någon om att försäkringskassan ibland är pappan i familjen.

Visserligen finns det män som tycker att försäkringskassan visst ska få vara pappan i familjen och detta i sig tyder på att mannen inte klarar av det ansvar han har som man samt pappa och vill att staten ska ta över papparollen när hans egna ansträngning inte är tillräckliga eller obefintliga.

Ta tillbaka pappa rollen från staten – det är en skam att du så enkelt gav bort din papparoll till okända.

Malik al-Maghrebi

Malik al-Maghrebi

Twitter X Instagram
al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat