Kommunen är grovt korrumperade och gör människor till slavar på bostadsmarknaden

Lästid: 2 min
”Kommunen gör dig till en bostadsslav”

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Största markägarna i Stockholms län är kommunerna som inte tillåter privatpersoner bygga sina egna hem
Bostadsmarknaden i Stockholms län är så bisarr att den tvingar människor att belåna sig upp till tänderna. Belåningen gör människor till slavar fram till dödsbädden. De jobbar dag in och ut och spenderar största delen av sin lön till att betala för sitt boende. En av gärningsmännen som gör människor till dessa stressade bolåneslavar är kommunerna som är de största markägarna i Stockholms län. 

Kommuner i Stockholms län är grovt kriminella som förstör människors liv för all framtid. Bostadsmarknaden krossas av kommunerna som gör utbudet på bostäder otroligt litet. Problemet ligger i att kommunen äger den gemensamma marken som de är extremt restriktiva med att sälja till privatpersoner. Kommunen säljer sin mark till byggherrar som i sin tur bygger bostäder för att sälja till privatpersoner. Ju fler mellanhänder, desto dyrare blir bostaden när den är till försäljning.

För att privatpersoner ska kunna äga sin egen mark och bygga sitt eget hus behövs det mark som finns till försäljning, vilket det inte gör i tillräcklig utsträckning. En fri människa är en människa som äger sin egen mark och sitt eget boende.

Kommuner som bara säljer sin mark till byggherrar gör det av den enkla anledningen att det är så kommunen tjänar mest pengar, både vitt och under bordet. Byggherrarna betalar bra och är villiga att betala svart för att få igenom kontrakten. Mark som ägs av en kommun men som idag inte är bebyggd. Denna mark utgör en reserv för framtida utbyggnad av staden men hanteras som ett verktyg för att ett fåtal individer ska tjäna stora pengar. 

Hör och häpna, kommuner har till och med marktävlingar. Företag tävlar om att få köpa mark. Det är skämt. Det sitter tokstollar hos kommunen och arbetar med denna form av dårskap.

Därför är det bisarra bostadspriser i Stockholms län

Du får en nyproducerad vanlig trea på 75 kvm strax utanför tullarna för 6.5 miljoner kronor. Stoppar du in kontantinsatsen och lånar på resten har du gjort dig till en slav. Före ränteavdrag i dagens läge skulle det bli: 41 335 kr/mån inklusive månadsavgiften. Om du tror att det är normalt så är du totalt dum i huvudet. Du måste leta efter roten på problemet och attackera den ondskan och sen klippa av roten för att bli fri. Roten av ondskan är kommunerna.

När kommunerna har mark som de aldrig släpper till försäljning till privatpersoner så skapas det ett enormt stort problem med ett för litet utbud av bostäder. Ett för litet utbud resulterar i att alla vill ha samma bostad eftersom att det inte finns andra. När alla vill ha samma bostad kommer priserna att triggas upp enormt mycket. Detta gör att människor måste ta ett lån för att priserna är för höga.

Vad händer om du köper mark och bygger själv

Om kommunen släpper på tillräckligt mycket av den gemensamma marken direkt till privatpersoner utan mellanhänder som ska tjäna pengar då kommer bostadspriserna vara mer humana. Folk kanske till och med kommer att ha råd att betala kontant för marken och villan man önskar bygga. Men det är inget man på kommunal, bank och byggherre nivå önskar. Det kommer de inte tjäna pengar på. De vill istället ha ett slavtillstånd på bostadsmarknaden där du betalar 41 335 kr/mån för en sketen trea när du istället kunde leva fritt på en mark du själv äger.

Har du varit utomlands någon gång och tittat på både mark- och bostadsmarknaden så vet du att det finns oändligt med mark till riktigt bra priser. Detta eftersom bostadsmarknaden i andra länder inte styrs med järnhand av kommunerna.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat