Krav på fullmakt när du kör bil utomlands

Lästid: 3 min
”Utlandskörning”
Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Länder kan komma att stoppa din resa om fullmakt saknas

Många länder i världen och speciellt i utlandet utkräver ofta skriftlig bevisning på att den svenskregistrerade bilen man kör utomlands också får framföras på det sättet. Här nedan berättar vi mer om vad en fullmakt är samt hur du beställer en fullmakt när du ska köra en lånad bil utomlands.

Du kan direkt hoppa till ”skapa en fullmakt” genom att klicka på länken.

Vad är en fullmakt och vad används ett sådan dokument till?

En fullmakt är en skriftig handling som giver en person rätten att utföra olika ärenden i någon annans namn med juridiskt bindande rätt. Den som ger en fullmakt till någon annan kallas för fullmaktsgivare, och den person eller personer som får rätt att agera i fullmaktsgivarens namn kallas för fullmaktshavare.

Begreppet: enkel fullmakt

En enkel fullmakt ger fullmaktstagaren rätt att utföra ärenden i en specifik fråga. Sådan fråga kan exempelvis handla om att man har rätt att sälja någons bil, att få lov att köra fullmaktsgivarens bil utomlands, att besiktiga någon annan fordon o.s.v.

Varför är det viktigt att skriva en fullmakt för bilresa till utlandet?

Det finns flera fördelar när man ska resa utomlands och köra en bil som inte tillhör en själv. Skulle du exempelvis bli kontrollerad av myndigheter i utlandet kommer dessa med största sannolikhet alltid vilja veta vem som äger bilen samt om du som kör bilen verkligen har rätt att få köra bilen. Har du beställt officiella Utrikesgruppens fullmakt kan du då enkelt bevisa att du har fått ägarens tillstånd att köra bilen från exempelvis Sverige till utlandet.

Vad för information innehåller fullmakten från Utrikesgruppen

Officiella Utrikesgruppen har hjälpt tusentals person till en väldigt låg kostnad att skräddarsy fullmakter för ändamålet utlandskörning av någon annans bil. Fullmakten från Utrikesgruppen bevisar att ägaren av bilen har gett sin tillåtelse och innehåller information om:

  • Bilens märke
  • Bilens registreringsnummer
  • Förarens eller förarnas personuppgifter
  • Ägarens personuppgifter
  • Avreseort
  • Destination

När de viktigaste delarna har antecknas i fullmakten är det dags för underskrifter för att enkelt kunna uppvisas och styrkas för utländska myndigheter som önskar att se bevis på att fordonet får föras ut ur Sverige.

Så upprättar du snabbt och enkelt en fullmakt för att köra någon annans bil utomlands med officiella Utrikesgruppen

Ska du köra utomlands med någon annans bil och behöver en fullmakt? Officiella Utrikesgruppen hjälper dig och har sedan tidigare hjälpt tusentals svenskar med en sådan fullmakt. Utrikesgruppens fullmakt är välkänd i utlandet! Klicka dig vidare till Utrikesgruppens webbplats och fyll i formuläret, så skapas en fullmakt på nolltid. Du betalar online väldigt snabbt och enkelt och inom kort upprättas fullmakten för dig som kontrolleras och sammanställs av Utrikesgruppen.

Skapa en fullmakt för utlandskörning av bil

Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat