Med en sann vän kommer du att vara obekväm – med falska vänner kommer du att vara bekväm

Lästid: 2 min
”Hitta en riktig vän – finn en falsk”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Sanna vänner bryr sig inte om känslor – sanna vänner berättar råa sanningen hur mycket du än kommer att gråta över det
En vän som är rå i sitt snack, hur hård sanningen än må vara så är detta något du bör uppskatta – du har funnit en sann vän

Motsatsen till obekväm sanning är givetvis den bekväma sanningen. En bekväm sanning är en lögn och om du enkelt vill lista ut vem din sanna vän är så berättar du om dina snesteg i ditt liv och inväntar respons eller svar. Får du bekväma svar från en vän men mycket obekvämare svar från en annan så vet du vem du i fortsättningen ska vända dig till.

Vänner som berättar den obekväma sanningen vill ju givetvis att du ska ta dig ur dåliga beteenden och valen du gör i ditt liv och om budskapet förmedlas vidare till dig på ett skarpt sätt ska detta tolkas som att vännen bryr sig extremt mycket och inget annat. Dessa typer av människor är först och främst extremt svåra att finna men lyckas du hitta en sådan vän som ägnar sin dyrbara tid åt dina snesteg så bör du ju undra varför han gör det när alla andra lät dina snesteg passera med en klapp på ryggen.

Falska vänner vill få dig bekväm för de skiter fullständigt i dig

Det är falska människors jobb att få dig att vara bekväm

Människor som väljer att ge en bekväm variant av sanningen är ingen som orkar lägga sin tid på dig, han skiter fullständigt i hur det går för dig och vill inte vara med i negativa sammanhang som uppstår hos dig eller någon annan. En sådan falsk vän vill bara få dig att vara bekväm och inget annat. Det är hans jobb att få dig bekväm och kommer alltid att vara det samt är det något du aldrig kan ändra på hos en sådan människa. Människor har inte en tendens att gå från att berätta bekväma sanningar till obekväma sanningar över en natt.

Lär dig tolka vem din riktiga vän är och vem din falska vän är. Det är inte speciellt svårt.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat