Om din vän startar samma verksamhet som du är ni inga vänner

Lästid: 2 min
”Sanna vänner konkurrera inte med varandra”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Även Judas förrådde Jesus. Han pussade Jesus sen förrådde honom. Judas har kommit att bli synonym med en backstabber.
En backstabber är bara modig när du vänder honom ryggen och om din vän ser på din lyckade verksamhet och får för sig att bakom din rygg starta samma typ av verksamhet och konkurrera mot dig är det en opålitlig backstabber

Det är värt att redan nu poängtera att om två bästa vänner väljer att starta sina verksamheter på olika platser i världen så är det givetvis i sin ordning. Denna artikel syftar på när en vän vill bli en konkurrent och konkurrera med sin vän om samma marknad.

Lågbegåvade människor tänker kortsiktigt!

Givetvis, i lag så är det fritt fram att bedriva vilken typ av verksamhet man så än önskar. Säljer din polare korv i Centrum så kan du ställa dig bredvid honom och sälja hur mycket korv du vill. Det finns inga svenska lagar som hindrar dig från att göra det. Du kanske har lite brist på egna idéer, brist på moral, brist på respekt och förmodligen en människa man inte kan lita på för 5 öre p.g.a din fräckhet där du vill ta levebrödet från din vän – ni är inga vänner utan ni är fiender!

Ormar halar sig fram!

Vänskapen du har med din vän värdesätter du inte speciellt högt och du är en människa man i framtiden kommer lägga ett extra öga på för att inspektera hur du ormar dig fram i livet.

Det går oftast hand i hand med hur du är som människa. På förhand vet man att du är en människa med enorm avundsjuka och bekräftelsebehov.

Sanna vänner konkurrerar inte med varandra

En sann vän vill än väl och hjälper varandra klättra upp tillsammans – man konkurrera inte med varandra

Sanna vänner slår ihop och bygger något stort tillsammans, man konkurrerar inte ut varandra på grund av småaktig girighet som bottnar i brist på intelligens där backstabbern inte kan komma på eget att göra i sitt liv. Är man mindre lågbegåvad än sin vän så kopierar man inte sin vän rakt av för att sedan bakom ryggen på honom starta samma typ av verksamhet.

Det är extremt fräckt och smutsigt att göra så och inom vissa bekantskapskretsar kan det sluta med mord.

Behandla dina vänner väl och arbeta framåt tillsammans istället för att snegla på varandra småaktigt och jämföra er med vem som har mest pengar eller finaste bilen – endast småaktiga människor har dessa egenskaper.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat