Skaffa ett officiellt grannemedgivande från www.dokum.se

Lästid: 2 min
”Medgivande från grannen”
Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Ett medgivande från din granne är väldigt viktigt att införskaffa när du ska utföra en åtgärd nära tomtgränsen. När du skaffar ett medgivande från din granne för något som inte kräver bygglov behöver du inte ansöka om ett bygglovsförfarande. Du kan istället med ett medgivande från din granne påbörja ditt byggande.

Det är bättre för samtliga parter om du skaffar ett medgivande. Det blir bättre grannsämja och du får tillgång till ett smidigare byggärende istället för att du ska behöva ansöka om bygglov hos kommunen. Dessutom för något som inte kräver bygglov. Bara du har din grannes medgivande så blir det smidigare.

Spara alltid medgivandet efter signering som ett bevis på vad du och din granne har kommit överens om. Du ska kunna ta fram medgivandet om någon i framtiden skulle ställa några frågor om ditt byggae.

Så skaffar du medgivande från granne blankett

Från officiella Dokum.se kan du beställa ett medgivande som ska signera av grannen. Det smidigaste sättet att få igång ditt byggärende som inte kräver bygglov är att du har ett grannemedgivande. Detta innebär att du inte behöver ansöka om bygglov.

Ladda ner grannemedgivandet här. När du har fyllt i alla uppgifter ska du slutligen låta din granne skriva under medgivandet. När din granne har skrivit under medgivandet behöver du inte skicka in medgivandet till kommunen. Du kan direkt påbörja ditt byggande enligt medgivandet från grannen.

Vad används ett grannemedgivandet till?

Det är inte alltid kommunen blandas in för byggärenden som du vill utföra på din mark. Om det du ska utföra ligger 4.5 meter nära din grannes tomt och inte kräver bygglov ska du först fråga din granne om ett medgivande. Om din granne ger dig medgivandet kan du påbörja ditt byggärende utan att kontakta kommunen.

Ett medgivande från granne gäller juridiskt.

Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat