Slaveriet upphörde aldrig – dina frestelser lockar in dig i modernt slaveri

Lästid: 2 min
”Moderna slavar”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Slaveriet upphörde aldrig – du kommer alltid tillbaka för att få lite mer

De flesta av oss är slavar men vi har ingen aningen om det.

Dina frestelser är känslor som andra människor utnyttjar för att göra dig till en ekonomiskt slav

Du behöver förstå. Många springer runt en hel livstid blinda inför sanningen och inser oturligt nog inte att frestelser är en känsla mer intelligenta människor lärt sig bemästra till den grad att du förvandlas till en ekonomisk slav p.g.a. att du inte kan motstå de frestelser som presenteras av en sann modern slavägare.

Dåtidens slavar gav dåliga resultat – nutidens slavar ger bättre resultat

Sanningen är, slavar för som slavar idag är det ingen speciell skillnad på. Man ville tjäna pengar på slavar då och man vill tjäna pengar på moderna ekonomiska slavar idag. Skillnaden är endast att man inte behöver vara lika fysiskt rå idag, människor har blivit klipska. Varför ska någon stå och piska dig på ryggen för att få sin vilja igenom när man istället lockar dig med frestelser och ända får sin vilja igenom där du självmant till och med söker upp din moderna slavägare för att få lite mer.

Det är du själv som tillåter dig att bli en ekonomisk modern slav

Ta dig ut ur slaveriet.

Vi människor får möjligheten att traska runt på denna planet i cirka 80 år, underbart, men hur långt har du förstått att du traskar runt i ett ekonomiskt slaveri och vet du vem det är som puttade in dig i slaveriet?

Det är egentligen ett ganska så enkelt svar på den frågan; det är du själv som tillät dig att bli den ekonomiska slaven. Du lockades med frestelser, med pengar, med boende, med bilen som du inte har råd med m.m. för att i slutändan tjäna slavägarens syfte.

De flesta av oss, kanske t.o.m. alla, faller offer för detta tillstånd och anmäler sig frivilligt för det i utbyte mot glänsande konsumtionsprodukter man vill ha ”NU” snarare än senare i livet.

Vakna, ta en titt på ditt liv, undvik frestelser som i slutändan gynnar din slavägare.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat