Snyter du dig i restaurangen din ouppfostrade människa?

Lästid: 2 min
”Att snyta sig vid matbordet är smutsigt”

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Ett vanligt fenomen bland undersåtar är att de snyter sig i restaurangen. Detta är inte ok. Det finns en toalett som du ska gå till om du behöver snyta dig eller uträtta andra behov. Om det börjar rinna i din snoriga äckliga näsa, då söker du dig till närmaste toalett. Vuxna män som inte förstår detta är grovt pinsamma individer utan någon form av pondus.

Föreställ dig en vuxen man som sitter vid ett matbord inne i en restaurang och får för sig att snyta sig. Bredvid honom sitter eventuellt hans vänner och familj som får se den snoriga mannen uträtta sina behov framför andra människor. När han snyter sig inne i restaurangen förstår alla andra gäster ”att där sitter en dum undersåte” som inte vet vad vett och etikett är. Inte heller vet den snytande mannen vad bordsskick är.

Bordsskick och vett och etikett lär man sig som barn. Normalt sätt av sina föräldrar. Så när man ser en vuxen man snyta sig i en restaurang, förstår man att det finns en dålig uppfostran i den vuxna mannen. Väluppfostrade barn vet att man äter med stängd mun, man rapar inte, pruttar inte och beter sig inte illa vid matbordet. Det är något vi också ska förvänta oss av vuxna män. De ska bete sig och sluta vara ouppfostrade genom att snyta sig som små flickor vid matbordet.

Så ska du bete dig i en restaurang
  • Snyt dig inte. Det är förbjudet.
  • Slicka inte av kladdiga fingrar. Använd servetten.
  • Rapa inte.
  • Ät med stängd mun.
  • Prata inte med mat i munnen.
  • Smaska inte.
  • Tvätta händerna före måltiden.
  • Sträcka dig inte över andras tallrikar för att nå något.
  • Soppor och drycker sörplar man inte i sig.

Ovan anvisningar brukar normalt sätt anges till barn men nu har vi många vuxna män som inte kan bete sig. Listan avser alltså också männen.

Kan du inte bete dig då ska du inte gå på restaurang

Bra bordsskick handlar i grund och botten om att skapa en trevlig stämning. Har du svårt för att bete dig i en restaurang då ska du inte besöka en restaurang.

Ingen gillar vuxna män som inte kan bete sig vid ett restaurangbesök. Andra gäster och restaurangpersonal må vara tysta när du som vuxen snyter dig. Men de tycker att du är en äcklig person som är ouppfostrad. Tänk på det nästa gång du tänker tanken på att snyta dig vid matbordet.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat