Svenska bilar beslagtas i Spanien – måste styrka att man får köra lånad bil

Lästid: 2 min
”Beställ ett brukarkort innan du får bilen beslagtagen”

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Många svenskar vittnar om att spanska myndigheter beslagtar svenskar fordon för att dessa inte lyckas styrka att man har rätt att köra en bil man inte står som ägare till

Det är rätt enkelt att styrka att man har rätt att få köra en bil man inte är registrerad ägare till

Dagens Process har tidigare rapporterat om Europas hårdare regler kring att få köra med en lånad bil – här berättar vi mer om problemet och hur du som kör en bil du inte ägare också enkelt kan bevisa detta för både utländska myndigheter men också för svenska myndigheter

Spanien har i åratal lockat till sig turister från världens alla hörn, med turisterna kommer också en allt högre kriminalitet. Ett av brotten som spanska myndigheter försöker att bekämpa är att de stulna fordon som stjäls i Europa inte skeppas vidare eller köras vidare till Afrika och då kontrollerar spanska myndigheter noggrant mot de register som myndigheterna i Spanien har tillgång till.

Man kollar bl.a.

  • Vem som står som registrerad ägare
  • Om bilen är stulen
  • Om bilen har falska registreringsskyltar
  • Om föraren har rätt att köra bilen

Saknas tillstånd från ägaren av fordonet kan bilen beslagtas – skaffa ett brukarkort för fordon

Svenskar vittnar om att spanska myndigheter kontrollerar noggrant de bilar man fördas i och för att undvika att du som kör en bil du inte står som registrerad ägare till bör du beställa ett brukarkort för fordon.

Ett sådant dokument styrker att föraren har av ägaren fått tillstånd att få framföra fordonet både utomlands men också hemma i Sverige.

Här beställer du ett brukarkort för fordon.

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat