Tvätta cykel i Stockholm

Lästid: 2 min
”Tips på var du kan tvätta cykeln”
Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Här får du tips på var du kan tvätta din cykel. Med en ren cykel njuter du mer av en bekväm cykeltur och undviker smuts på dina kläder. Det viktigaste med en ren cykel är att den bidrar till att den fortsätter fungera korrekt och håller längre.

Givetvis kan du tvätta din cykel själv, men vem orkar? Du måste ta fram någon form av vattenslang, gärna en högtryck av lite svagare modell. När du använder rengörningsmedel blir det dessutom förbjudet att tvätta cykeln på gatan enligt miljöbalken, vilket innebär att man inte får släppa ut orenat avloppsvatten.

Många stockholmare brukar ta med sina cyklar till bensinstationer för att tvätta dem manuellt. Detta är ofta tidskrävande. Cyklisterna måste också betala för att använda biltvätthallen. Istället för att spendera pengar på att tvätta cykeln själv och köpa in alla nödvändiga rengöringsprodukter och tillbehör kan det vara mer fördelaktigt att överlåta cykelns rengöring till en professionell tvättfirma för en grundlig rengöring.

Så går en cykeltvätt till

Först påbörjas avfettning av drivlinan, vilket man låter stå ett tag för att verka. När avfettningen är klar påbörjas en grundlig avsköljning av cykeln. Strax efter är det dags för schamponering med speciellt rengörningsmedel vilket man gnuggar grundligt. Cykeln sköljs sedan av igen för att torkas. Sista steget är att smörja in kedjan. Tänk på att de flesta cykeltvättarna tar ut en extra avgift för rengöring av drivlinan. Det är dock en stark rekommendation att du rengör drivlinan.

Alla steg i tvättningen:

  1. Avfettning av drivlinan (kedjan)
  2. Grundlig avsköljning
  3. Schamponering med rengörningsmedel för cykel
  4. Grund avsköljning nr 2
  5. Torkning av cykeln
  6. Insmörjning av drivlinan (kedjan)

Så beställer du en cykeltvätt i Stockholm

Oavsett när du behöver rengöra din cykel, finns det flera bra alternativ i Stockholm. Du kan enkelt lämna in din cykel för tvätt vid en tidpunkt som passar dig bäst.

Tips på tvättställen:

Cykelcity – 450 kr för en tvätt och 250 kr extra för tvätt av drivlinan. De finns på Folkungagatan 126, 11630 Stockholm och har ett bokningssystem online.

Velo-Oxygen – Tvätt av cykel börjar från 250 kr till 2 700 kr. De har fyra olika tvättprogram som sker manuellt. De finns i Sickla Köpkvarter, Glashuset Smedjegatan 1 131 54 Nacka.

Att tänka på om du tvättar cykeln själv

Kom ihåg att undvika att använda ett rengöringsmedel som är för kraftigt, eftersom detta kan skada lacken. Om du rengör din drivlina, se till att också smörja den, annars kan den bli torr och mer mottaglig för skador.

Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat