Barn som flyttar hemifrån för tidigt löper risk att bli slavar i samhället

Lästid: 2 min
”Ett hem är för en familj – inte ensamma ungdomar”

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se
Det är viktigt för både barn och föräldrar att förstå att barn inte ska flytta hemifrån förrän de själva är mogna att skaffa familj och har ekonomin för det. Att ett myndigt barn har en lön är inte ett tillräckligt starkt skäl för att flytta hemifrån. Det är också mycket viktigt att föräldrar inte uppmanar barnen att flytta ut. I dagens samhälle är det extremt riskabelt att låta barn lämna föräldrahemmet utan att vara redo på riktigt.

Det är inte meningen att barn ska flytta hemifrån så fort de är myndiga. Varför skulle de? Myndiga barn har mycket att tillföra i ett föräldrahem i många år framöver. Tillsammans skapar familjen starkare band ju längre de bor med varandra. Tillsammans skapar de välstånd.

När hela familjen bor ihop blir ekonomin starkare. Barnen slipper hamna i bolåneslaveriet om de flyttar ut för tidigt. Ett barn ska inte bo ensam bara för att barnet är myndigt. Barn ska flytta hemifrån när de själva ska skaffa en egen familj. Fram till dess är det inte nödvändigt att ha ett eget boende.

Ett hem är för en familj – inte ensamma ungdomar

Det är inte självständigt att direkt flytta hemifrån när man fyller 18 år. Det är bara dumt. En precis myndig person som fått en egen bostad kommer normalt sett inte ta hand om sitt hem på det sätt för vad det är avsett, alltså för en familj. En ungdom vill göra saker som hör till ungdomen. Det är inte ansvarigt, det är inte familjärt och inte heller självständigt, utan det är ungdomligt.

Barn ska stanna hemma fram till 30 plus åldern om det är nödvändigt. Barn ska lära sig tidigt att man flyttar hemifrån för att skaffa ett nytt hem för att bilda sin egen familj, och det gör man när det finns tillräckligt med pengar, investeringar eller kapital som tillåter flytten. Att flytta ut för tidigt resulterar i ytterligare höga kostnader för familjen som bor separat. Kostnader kan man dela på inom familjen som bor tillsammans.

Föräldrar ska uppmuntra sina barn att skaffa familj först

Det finns föräldrar som har som regel att barnen ska flytta ut när de fyller 18. Dessa föräldrar är helt enkelt obegåvade och oförstående för vad det innebär när barn flyttar ut för tidigt. Föräldrarna ska uppmuntra sina barn att skaffa egen familj först om de vill att barnen ska flytta ut.

Föräldrarna vill ha mer tid till sig själva eller vad det nu kan vara. De sätter sina barn i en ekonomisk knipa och stress. Det är bättre att hela familjen stannar kvar i föräldrahemmet och hjälps åt. Det blir ekonomiskt bättre. Det blir en starkare samhörighet. Barnen kan stanna i föräldrahemmet och slutföra sina karriärer och annat de arbetar för i livet innan de flyttar ut.

Det är en rutten kultur med att tvinga sina barn att flytta ut från hemmet så fort de blir myndiga. När man kräver att sina barn flyttar ut trots sin ungdomlighet kommer majoriteten bli slavar i samhället.

Frank Hannibal

frank.hannibal@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat