Du kan själv väcka åtal mot poliser eller andra tjänstemän

Lästid: 3 min
”Så straffar du poliser och tjänstemän”
Bild av Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Så yrkar du på fängelse för myndighetsanställda.

Allt fler myndighetsanställda begår brott i sin myndighetsutövning. Många poliser är kriminella och anställda hos Migrationsverket begår allvarliga brott. Så här straffar du dem i domstol.

Fram till 1976 var tjänstemannaansvaret i Sverige reglerat genom lag. Enligt lagen kunde en tjänsteman bli straffad om personen begick brott i tjänsten eller bröt mot tjänsteplikten på ett allvarligt sätt. Tjänstemannaansvaret innebar att tjänstemän kunde åtalas och straffas för tjänstefel eller brott som begicks i samband med tjänsteutövningen. Tjänstemannaansvaret avskaffades tyvärr år 1976.

Avskaffandet av tjänstemannaansvaret innebar att tjänstemän inte längre kunde åtalas eller dömas för brott som begicks i tjänsten enbart på grund av sin tjänstemannaställning. Det innebar också att ansvaret för tjänstemäns handlingar och misstag främst blev en fråga om disciplinära åtgärder inom myndigheterna, snarare än rättsliga följder. Nu år 2024 måste du ta saken i egna händer och vi berättar hur enkelt det är.

Kompetensbrist i den offentliga sektorn leder till brott

Att arbeta inom den offentliga sektorn innebär att man har betydande inflytande över viktiga samhällsfunktioner och över medborgarnas liv. Därför kan bristfälligt utförda uppgifter medföra allvarliga konsekvenser för enskilda individer.

Många som idag arbetar i den offentliga sektor har rekryterats på fel sätt. Det har resulterat i att vi har fått många inkompetenta individer på olika positioner som ljuger, begår brott, fabricerar bevis och förstör för medborgarnas liv. Vi har fått många korrupta individer inom olika myndigheter.

Stäm, åtala och yrka på fängelse utan åklagare

Även om våra myndigheter har trasats sönder av inkompetenta myndigheter har Sverige fortfarande stabila domstolar. Polis och åklagare samt JO och JK går inte att lita på när man anmäler en person som är anställd inom den offentliga sektorn. De ser ofta mellan fingrarna på poliser och andra myndighetsanställda som begår brott.

Om du har blivit utsatt för oegentligheter eller brottsligt beteende från en tjänsteman, vare sig det är en statligt eller kommunalt anställd, kan du vilja se till att personen blir dömd för sina handlingar. Att polisanmäla en tjänsteman, till exempel en polis, leder ibland inte till önskad rättvisa eftersom åklagare ofta skyddar dem. I stället kan du inleda ett enskilt åtal, där du tar hand om hela processen själv.

Så drar du igång en egen rättsprocess

När du drar igång en egen rättsprocess behöver du varken polis eller åklagare. Du kan göra allt själv för att få din upprättelse eller hämnd. Det är det som är det underbara . Alla är lika inför domstolen.

  1. Polisanmäl den myndighetsanställda du anser har begått brott.
  2. Åklagaren kommer att utreda ärendet och besluta om åtal eller att lägga ned det.
  3. Om åklagaren lägger ner fallet skickar du in ett enskilt åtal till tingsrätten.
  4. Samla din bevisning.
  5. Rättegång kommer att påbörjas.
  6. Du kan sedan yrka på att personen blir dömd, exempelvis till fängelsestraff.

Domstolar är mycket mer pålitliga än vad åklagare och polis är. Domstolar upprätthåller lagen. Om domstolar agerar på ett felaktigt sätt skadas Sverige totalt, därför kan du känna dig säkrare på att domstolar kommer att sköta allt snyggare när du skickar in ett enskilt åtal.

Domstolar kan inte lägga ner ditt fall utan den måste prövas, det ska alltså dömas eller frias.

Vad är enskilt åtal

Enskilt åtal år ett åtal som väcks av en enskild person, målsäganden, och inte av åklagare. Även vid brott som faller under allmänt åtal kan enskilt åtal väckas om åklagaren beslutar att inte åtala.

Bild av Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat