Foodora lurar kunder på pengar – mat levereras inte

Lästid: 2 min
”Kunder utsatta för bedrägeri ”
Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Klagomålen haglar in mot Foodora som anklagas för att lura sina kunder på pengar – stort antal dåliga omdömen på kort tid

Har du någonsin beställt mat via Foodora så kan det vara en bra idé att se över vilken aktör du i framtiden väljer när du vill beställa hemkörning av mat då Foodora har polisanmälts vid ett stort antal tillfällen då någon mat aldrig levererades till betalande kunder.

Det är inte första gången som Foodora anklagas för att lura sina kunder på pengar. Omdömen och nyhetsinslag om Foodora vittnar om att var och varannan beställning numera saknas eller är skadade. I många fall kan du som kund även räkna med kraftig försenad matleverans. Upp mot flera timmar försenad matleverans är mer i regler numera.

Erbjöds rabattkod på 25 kr efter utebliven leverans av mat värt 2000 kr

En man som har en så kallad Door Bell med 24/7 videoinspelning berättar för oss på Dagens Process att han betalade ca 2000 kr för mat som aldrig levererades. När han då klagade på utebliven leverans av sin mat som han betalade för vägrade Foodora att ersätta honom och erbjöd istället en rabattkod på 25 kr.

Händelsen inträffade i början på detta år och vi på Dagens Process går igenom det inspelade materialet och kan klart se att det aldrig levereras mat av Foodoras personal den dagen.

Polisanmälan ska alltid göras när du utsätts för brott

Att betala för mat som sedan inte levereras är ett brott som ska anmälas till polisen. Då ett stort antal kunder till Foodora uppger att matleveranser uteblir och sker systematiskt kan det vara frågan om ett avancerat bedrägeri.

Anmäl alltid bedrägeri till polisen.

Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat