Nya invandrare blir vilseledda och förstör sin egen generation – välfärdsbluffen

Lästid: 2 min
”Rösta på välfärd och försvaga dig själv”
Picture of Karl Magnusson

Karl Magnusson

Twitter X
karl.magnusson@dagensprocess.se
De människor som kommer till Sverige med en bakgrund från riktiga krig och andra riktiga miserabla problem är oftast hjälplösa. De har inga pengar, inget arbete och inget hem. De är offer i ett nytt land, men offren tar med sig en sak som är värdefull – deras rättighet att i framtiden få rösta.

Politiker älskar denna värdefulla röst som är en viktig bricka i det demokratiska spelet. De som spelar det demokratiska spelet och använder välfärdspolitiken för att tillförskansa sig makten vilseleder invandrarna och utnyttjar dem samt deras generationer till max.

Det finns partier i Sverige som under inga omständigheter vill stoppa floden av migration till Sverige, varför skulle de? De är beroende av denna grupp av människor för att kunna behålla sina jobb. Att få hit de röstande migranterna främjar politikernas agenda om fortsatta löneutbetalningar genom att använda samhällsverktyg som relaterar till välfärd.

För att behålla makten krävs det att hålla välfärdssystemet vid liv och då behövs det människor som är i behov av välfärd, alltså: bidrag, socialförsäkringar och annat stöd och hjälp. Vanligtvis behöver inte etablerade människor i Sverige ta del av gratis välfärd. Många som har varit med och betalat för den, har tillräckligt med kapital och väljer i högre utsträckning att inte ta del av den. De har helt enkelt lyckats bygga upp ett någorlunda bra kapital och kan ofta vara fria från välfärdens undsättning, som för den delen är skräp ändå. Dessa människor lägger inte sin röst på politiska partier som är för välfärden. 

Varför vill du ha smulor av någon?

Varför vill du ens ha något alls av någon? Klarar du inte dig själv eller behöver du lite bidrag? Vanligtvis vill inte starka människor sträcka ut sin hand för att få hjälp av staten eller någon annan, som kastar några smulor tillbaka. När det inte finns tillräckligt många människor som vill rösta för välfärden i Sverige då behöver politiker som fortfarande vill ha makt genom välfärd uppmuntra till ännu mer migration av människor som är i behov, eller tror sig vara i behov av välfärd, eller där politiker ljuger om att de är i behov av hjälp. Genom att locka hit människorna som vill ha välfärd kan exempelvis välfärds-tanten i Gnesta kommun fortsätta bära sin lön.

Välfärd skadar invandrarnas framtida generationer

Som ny i ett land kan det givetvis vara svårt att förstå det unika svenska välfärdssystem som erbjuds. Sveriges system är extremt sällsynt i världen, och att vara beroende av detta system där du måste acceptera små smulor i bidrag från staten och i gengäld rösta på partier som vill styra ditt liv genom välfärd kommer att förstöra din egen generation. Du kommer aldrig bli självförsörjande på ett tillräckligt bra sätt.

Det är dina barn, barnbarn, barnbarnsbarn och så vidare som kommer att ta smällen över hur småaktig du var som röstade på partier som lurar dig med välfärd. Du som röstar på välfärd för att få lite smulor ska skämmas offentligt, helst på en plats där alla kan beskåda din svaghet som man.

Picture of Karl Magnusson

Karl Magnusson

Twitter X
karl.magnusson@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat