Resa utomlands med barn PCR test – (Corona, Covid-19)

”Resa med barn”

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Är det dags för utlandsresa? Vi hjälper till med goda råd.

Med anledning av de omständigheter som i dagsläget råder världen över så finns det en hel del att tänka på när man reser med barn.

Vilka intyg samt testresultat behöver barn ha med sig vid utlandsresa?

PCR test krävs normalt sätt inte för barn runt om i världen men du bör ta reda på vad som gäller för din destination. Olika länder har olika regler och det finns således inte en endast generell regel som gäller för alla länder i hela världen avseende uppvisande av PCR testresultat för barn.

Vissa länder kräver inte alls att barn behöver uppvisa ett PCR test resultat medans andra länder faktiskt kan utkräva ett sådant intyg. Regler ändras snabbt och vad som gäller idag d.v.s i skrivande stund kan alltså var helt inaktuell information redan imorgon. Vårt råd är att du själv tar kontakt med exempelvis destinationslandets ambassad i Sverige för att på så sätt få aktuella kräv vid inresa till landet barnet ska resa till.

Reser barnet själv, med någon annan än vårdnadshavarna eller bara med en vårdnadshavare?

Det är då viktigt att tänka på att många länder i världen kan kräva uppvisande av ett så kallat föräldramedgivande. Ett föräldramedgivande är ett intyg som styrker att barnet har rätt att resa på det sätt som barnet gör. Detta för att undvika att barnet förs bort i utlandet mot föräldrarnas / förälderns samtycke.

Utrikesgruppen framställer föräldramedgivande för barn som reser utomlands.

Klicka här för att komma till beställning av föräldramedgivande.

Kravtabell – Se vilka länder som kräver ett föräldramedgivande.

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat