Småfolket får en wow-känsla när de inser hur korrupt världen är

Lästid: 3 min
”Klättra upp i trappan”
Picture of Malik al-Maghrebi

Malik al-Maghrebi

Twitter X Instagram
al-maghrebi@dagensprocess.se
Känslan av att gå från omedveten till medveten kan ibland kännas som att andra har kastat in handduken och accepterat läget och fullständigt accepterat att vara blinda för den manipulering som sker
Du får en wow-känsla när du som omedveten helt plötsligt står där med hakan nere och upptäcker världsomfattande korrupta politiker som du en gång trodde vara 100% ärliga

Det är inte så konstigt att du som tidigare gått runt i hela ditt liv och levt en lögn eller under andras spelregler, utan att faktiskt veta om det, helt plötsligt en dag får en wow-känsla där du bara måste berätta för allt och alla vad du fått lära dig – till din förvåning är det andra som tror att det är du som är den dumme fånen som manipulerats.

Människor har komplexa hjärna, följer en hierarki där man ser vinning i att ställa sig på en sida mot en annan. Vissa har som mål att få 5000 kr, andra makt medans andra vill se rättvisa eller se en rättvisa som de själva anser vara närmare sanningen. Blandar du dessa i grytan får du alla möjliga olika typer av människor som dras åt olika håll av andra människor som på ett eller annat sätt har större mål än människorna i grytan och är ute efter större makt. Man utnyttjas i den trappan som vi människor följer. D.v.s hierarkin.

Det är liksom lätt att locka någon med 5000 kronor för att ro hem sin plan som kommer att genererar större makt och större ekonomisk vinning när det är dags att gå i mål.

Det är naturens lag att vi som människor också befinner oss på olika steg i trappan, den gör att vi utvecklas då alla har olika mål i livet som i sin tur gör att vi kan samarbeta oss fram till nästa trappsteg. Vissa vet att trappan existerar medans andra inte. Målet är att ta sig upp i trappan om man nu inte är av den sorten som inte vill speciellt mycket i sitt liv och bara vill följa de regler som sätts upp av någon annan och glida sig fram i livet genom att skänka bort makten till valfri politiker som bäst kan ge dig de smulor som blir över.

Jag som skriver detta sträcker ut min hand för att hjälpa dig att ta dig till nästa trappsteg i trappan genom att upplysa dig om hur trappan fungerar.

WOW-känslan du har får inte stanna vid bara en WOW-känsla – du behöver klättra upp i trappan

Att allt för länge stanna vid sin WOW-känsla är inte tillräckligt, det kommer inte att göra någon skillnad. Du lever på samma sätt som tidigare, tvingas se på hur manipuleringar fortsätter där människor trots din nya upptäckt skiter fullständigt i vad du tycker och tänker. Du är fortfarande på första steget i trappan.

Öka takten, steppa upp ditt game och se till så att du inte stannar på första trappsteget utan ta dig så långt upp i trappan du bara kan. Det finns mer att se, det kan jag lova dig. Du behöver bara finna din egen väg så att du kan klättra upp. Ibland är det enkla steg upp och ibland behöver du bråka med din hjärna för att ytterligare förstå det psykolgiska spelet andra människor vetat i generationer utan att få någon WOW-känsla av det.

Bara småfolket får en WOW-känsla medans andra människor i generationer redan är medvetna om din nya upptäckt

Det finns familjer, umgängen, organisationer med mera som sedan barnsben och i generationer redan är medvetna om din nya upptäckt och ser inget speciellt i vad du precis har fått lära dig. Dessa människor är fullt medvetna om hur trappan redan fungerar och rycker bara på axlarna när småfolket precis upptäckt det de själva ser som en självklarhet att i sitt umgänge veta.

De diskuterar inte hur lättlurade andra människor är eller sprider skvaller om hur manipulerade vissa i deras umgängeskrets är – nej, de ser till att ta sig framåt med den information de i generationer fått i gåva av sina förfäder – nämligen att utnyttja andra människors oförståelse att tänka rationellt.

Ju högre upp i trappan du klättrar ju mer kommer du också inse att allt har sin gång och utveckling och att man som människa befinner sig på den plats man just förtjänar att vara på.

Klättra upp i trappan och sprid ditt budskap.

Picture of Malik al-Maghrebi

Malik al-Maghrebi

Twitter X Instagram
al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat