Tvätta rent gravstenen, så gör du!

”Rengör gravsten så här”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Foto: Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB

Hur gör man rent en gravsten från smuts och annat som tillkommit genom åren? Gravstenar är ett fint monument som placeras vid de nära och kära som tyvärr gått bort. Givetvis vill man även hålla gravstenen fin i många år framöver men många glömmer bort att även tvätta rent gravstenarna. Gravstenar tål mycket och håller i många år men blir lätt smutsiga och här reder vi ut hur man rengör sin gravsten från smuts och liknande.

Olika gravstenar tål olika mycket och du bör ha kolla på exakt vilken gravsten du har innan arbetet med att rengöra gravstenen påbörjas. Risken finns annars att du skadar gravstenen. Har du exempelvis en blank gravsten så kan denna gravsten spolas av med en högtryckstvätt. Ibland fastnar det stora fula fläckar på gravstenar och då krävs det mer jobb för att få bort smuts. En högtryckstvätt löser detta oerhört bra och smuts försvinner och håller sig borta.

Är det en mer trubbig gravsten som behöver rengöras så kan du komma att behöva fler verktyg så som borste samt andra tillbehör som sopa för gravstenar.

Det kan bli dyrt att rengöra gravstenar på egen hand. Att rengöra gravstenar på egen hand går alldeles utmärkt men kan bli dyrt om du utför på egen hand eftersom att du måste inhandla borste, sopa, högtryckstvätt och andra tillbehör beroende på vad för typ av gravsten som ska rengöras.

Det finns ett bra alternativ för dig som bor i Stockholm och vill ha din gravsten rengjord och det är firman Gravskötsel och omvårdnad i Sverige AB. Denna firma tvättar rent gravstenar i Stockholmsregionen med bra priser.

Enligt vår undersökning så är Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB billigast i Stockholm på att utföra rengöringar av gravstenar och dessutom utförs uppdraget väldigt snabbt.

Foto: Gravskötsel och omvårdnad i Sverige AB

Vi kontaktar Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB. Vi talar med kundtjänsten hos Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB som uppger för oss att en tvätt av gravsten utförs av firman till en låg kostnad och har kommit att bli en av deras mest populäraste tjänster och har beställts av tusentals Stockholmare. Gravstenen rengörs från smuts, alger, mossa och annat smuts som tillkommit genom åren berättar Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB. Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB utför dessa tjänster genom att man beställer det på deras webbplats men det går även bra att beställa en rengöring av gravsten genom att ringa till kundtjänsten.

För att besöka Gravskötsel & omvårdnads webbplats och beställa en tvätt av gravsten så gör man det på webbplats: Gravskotsel.net

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat