Utan fiender ingen framgång!

”Vi behöver fiender”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Fiender som försöker att krossa dig? Det är ett tecken på att du är över dem.

Vad skulle vi göra utan våra kära fiender? Vi skulle inte utvecklas på ett sätt som stärker oss inför morgondagen, vi skulle helt enkelt inte vara förberedda på motgångar. Och motgångar finns det mycket av. Det är något vi som människor behöver. Du möter dessa hela tiden. Små motgångar som stora. Det finns alltid någon som vill göra det svårare för dig än vad det egentligen behöver vara. Vi kallar den inte längre för den svenska avundsjukan. Vi kallar den för det svenska hatet då den idag lätt får spridning på ett sätt som inte var möjlig för bara några år sedan i och med de sociala nätverkens framgång. Är det någon som vill dig något ont så sprids denna information med superfart på internet. Plattform efter plattform sprider samma hat utan att egentligen se till den riktiga källan till hatet. D.v.s din fiende som egentligen bara vill dig det värsta tänkbara.

Med du kan vara lugn! Har du kommit så långt att du har en massa fiender släpandes efter dig så vill jag gratulera dig. Det betyder att du har lyckats! Grattis min vän!

De som vill dig något ont och försöker få ner dig till deras nivå bevisar egentligen bara en sak: du är över de!

Och över de är du! Du möter hatet i skolan, på jobbet, internet och hos de nyblivna journalisterna. Det sistnämnda ska vi titta lite närmare på. Det är samma sak varje gång. Man vill krossa dig för att man på något vänster tycker att man har rätten att göra så. Men nix. Det kommer tyvärr inte att hände. Är du här och läser så här långt så har du nog insett att fiender är något man får leva med om man tänkt gå sin egen lilla väg. Fiender klarar inte av att se dig lyckas och kämpa för det du tror på. Största hatet möter vi givetvis i pengarna. Dina pengar som andra människor anser att de ska få ta del av utan att lyfta ett finger.

Finns det pengar. Finns det alltid ett hat mot dig. Människor tenderar att hata andra för något de själva inte har. Inte alla, men en viss politisk ideologi bygger på rent hat och ekonomiskt förakt och tycker att dina pengar inte alls är dina pengar utan ska fördelas till toppskiktet som sedan fördelar resterande smulor till andra.

De flesta känner till drevet som kan komma från vänner, bekanta och familj. Den brukar inte vara speciellt allvarlig och man kan skaka av sig den på några få sekunder. Det finns dock ett nytt fenomen vi fått se i Sverige och det är hatet från journalister mot vanliga människor.

Journlister hänger ut människor på nätet, bloggar, flashback och alla tänkbara kanaler och det gör man i det förakt man har mot andra människor som arbetar och tjänar pengar.

Journalister gömmer sig bakom falska ord i sina artiklar och kan således vilseleda dig samtidigt som du tror på det de skriver. Bli inte hypnotiserad av 22 åriga journalister bakom en bärbar dator som har ett förakt mot människor som tjänar pengar. Det är enkelt att driva en blogg, tidning eller skriva ett inlägg på Facebook men det betyder inte samtidigt att innehållet är sant för den delen.

Ser du en journalist skriva öppet om hur fult det är att tjäna pengar så utgå ifrån att den journalisten har ett stort förakt mot hårt arbetande människor och då alltså inte är trovärdig.

En journalist som förnedrar andra människor i nyhetsreportage är inget annat än en fiende mot vanliga människor. Nästa gång är det din tur om du väljer att tro på den typen av journalistik. Så vad har vi lärt oss idag? Fiender behövs. Dessa stärker oss samtidigt som det största hatet idag förmodligen kommer från journalister som sprider hat på nätet.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat