Destinationskollen.se – onlinetjänst för inresekrav

Lästid: 2 min
”Ha koll på det land du reser till”
Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Har du koll på vilka regler och lagar som gäller för att du ska vara ”clear to border”

Du kan gå in på Destinationskollen.se och kontrollera inreseregler, vistelseregler samt annan viktig information som finns tillgänglig för det land du ska resa till.

Det är viktigt att vara införstådd medatt andra länder har sina egna lagar och regler

Sådana lagar och regler som gäller i Sverige som kan antas vara självklara behöver nödvändigtvis inte gälla i det land man reser till. Alla länder i världen har egna lagar och regler.

När man reser till ett annat land är det givetvis viktigt att man har tillgång till den information som krävs. Exempelvis vid inresa. För att undvika att resan kanske avbryts redan på flygplatsen hemma i Sverige är det alltid att föredra att kontrollera hur man bör förhålla sig till de regler som finns för att få resa till destinationen.

Vissa länder har oändliga krav medans andra länder knappt har några alls

För att få besöka ett land som svensk finns det en hel del att tänka på och en del länder har väldigt många steg man behöver ta sig igenom för att flygbolagen ska få transportera dig till destinationen.

En del länder kräver vaccineringsbevis, gula febernkort, visum innan ankomst, personbevis, föräldramedgivande, bestyrkta kopior på bankkonton, anställningsavtal med mera medans andra länder inte har några speciella krav för dig som svensk. På vissa platser i världen får du stanna i 1 år utan någon som helst dokumentationskrav medans i andra länder där man endast låter turister uppehålla sig i landet i max 7 dagar kräver oändliga handlingar.

Tänk alltid på att ha rätt information innan du bokar och betalar för din resa

Många svenskar älskar att resa till bl.a värmen och det är givetvis förståeligt – men ha alltid koll på vilka inreseregler som gäller innan du bokar din resa annars kan resan avbrytas och inga pengar återbetalas för exempelvis flyg och hotellnätter.

Besök Destinationskollen.se för att ta fram aktuell information om destinationskrav

Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat