Hyresgästkassan – för din trygghet

”Hjälp och stöd för hyresgäster”
Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Hyresgästkassan finns här för dig som hyresgäst

Hyresgästkassan arbetar för att alla ska ha rätt till ett tryggt boende. Du ska inte behöva vara med om dåliga överraskningar, varken från fastighetsägaren eller annan part. Ett tryggt boende innebär att du får ett bättre liv.

Genom att bli medlem hos Hyresgästkassan får du backup från en organisation som hjälper dig med dina hyresrättsliga frågor. När du känner dig osäker på vad som gäller i ditt boende står Hyresgästkassan till ditt förfogande. Det är ett mycket bra alternativ för en trygg framtid.

Alla medlemmar hos Hyresgästkassan kan få hjälp när de behöver det. Det kan gälla allt från hyreskontrakt som blivit uppsagda och vad som gäller när hyresrätter ombildas till bostadsrätter till frågor om trasiga rör, dålig lukt i bostaden och bråkiga grannar. Eller, exempelvis vad som gäller enligt lagarna för andrahandsuthyrning.

Om problem uppstår mellan dig och hyresvärden kan Hyresgästkassan bistå med korrekt information i rådgivningen till dig och vad som gäller.

Hyresgästkassans medlemskap

Ett medlemskap hos Hyresgästkassan har en avgift om 85 kronor per månad och inkluderar bland annat hyresrättslig rådgivning samt mycket annat. Ett halvt år kostar 510 kronor. Det finns ingen inträdesavgift eller liknande. Det är samma avgifter oavsett var i landet du bor. En trygg investering för din framtid.

När du blir medlem i Hyresgästkassan gör du som många andra i Sverige redan har gjort. Du kommer in en organisation som alltid står på din sida oavsett vad för slags problem och konflikter du är med om. Det är dessutom inte heller på tal om några höga avgifter för denna trygghet. Avgiften är låg.

Hjälp vid konflikter

Det händer att du och din värd inte kommer överens. Det kan handla om allt från skador i lägenheten, krav på skadestånd och uppsägningar på oklara grunder. Förvaltningen av fastigheten kanske sköts så pass dåligt att det stör dig och din nattliga sömn. Oavsett vilka konflikter som uppstår så har du alltid ett stöd från Hyresgästkassan.

Om problem uppstår så behövs de också lösas så att du kan fortsätta att bo tryggt, detta innebär bland annat att Hyresgästkassan analyserar den uppkomna konflikten och ger dig rätt hjälp så att allt ska lösa sig.

Du får rätt till stöd och råd när du tecknar ditt medlemskap hos Hyresgästkassan.

Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat