Hyresgästkassan tar över stafettpinnen efter Hyresgästföreningens misslyckanden

Lästid: 4 min
”Massproducerar hat mot konkurrent”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Hyresgästkassan som funnits sedan år 2016 tar hädanefter över stafettpinnen från Hyresgästföreningen som vägrar lämna över den trots decennier av misslyckanden
Hyresgästföreningen har sedan Hyresgästkassan grundades år 2016 visat att man inte är intresserad av att hyresgäster i Sverige ska ha det bra – tusentals medlemmar kliver nu över till Hyresgästkassan

Hyresgästkassan och Hyresgästföreningen är två olika organisationer. Hyresgästföreningen har funnits i över 100 år medans Hyresgästkassan har funnits sedan år 2016.

För att förstå Hyresgästkassans kamp för ett rättvist boende behöver vi gå tillbaka till år 2016 då företaget grundades. I samband med att Hyresgästkassan grundades hade man som mål att förändra konkurrenten Hyresgästföreningens sätt att tänka på – det vill säga att inte tänka så mycket på att tjäna pengar på alla medlemmar utan istället tänka mer på att människor ska ha ett rättvist boende att få möjlighet att bo i.

Hyresgästföreningen har ignorerat detta och det nya tankesättet har tyvärr inte intresserat Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningens ignorans har resulterat i att Hyresgästkassan nu permanent har tagit över stafettpinnen och arbetar nu för att hyresgäster i Sverige ska ha råd att bo i hyresrättslägenheter och man hjälper givetvis till i mycket annat.

Hatet mot Hyresgästkassan har fått företaget att nu ta över helt i frågorna om rättvisare boenden för hyresgäster

Hyresgästföreningen spyr ut hatiska artiklar om Hyresgästkassan i syfte att behålla makten över hyresgäster – det riktade hatet mot Hyresgästkassan och dess företrädare har pågått i 10 år – avslöjas nu av medlemmarna själva

Hyresgästkassan som kommit att bli det självklara valet för hyresgäster i Sverige har medlemmar som nu berättar att man lyckats syna den bedrägliga verksamhet Hyresgästföreningen idag bedriver med dagliga hatiska artiklar om sin enda konkurrent Hyresgästkassan – i ett försök att roffa åt sig så mycket pengar som möjligt har hatbloggen Hem & Hyra massproducerat hatiska inlägg om Hyresgästkassan och dess företrädare.

– Ett hot mot demokratin berättar en av Hyresgästkassans medlemmar som vi kommer i kontakt med när hon får höra om hatbloggen.

– Hyresgästföreningen är ett skämt. De har funnits i över 100 år och allt de gör för oss är att berätta hur dåliga Hyresgästkassan är för att försöka lura i oss att Hyresgästkassan skulle vara problemet i Sverige när Hyresgästföreningen inte lyckats göra någonting åt vår situation i Sverige på över 100 år. Man måste vara naiv och dum om man tror att Hyresgästföreningen är lösningen på våra bostadsproblem i Sverige berättar en före detta medlem hos Hyresgästföreningen.

– Endast naiva människor tror på det som står i hatbloggar, desperata åtgärder från en desperat Hyresgästförening berättar ytterligare en före detta medlem hos Hyresgästföreningen.

Många desperat människor blir lurade av Hem & Hyra och Hyresgästföreningen som arbetar tillsammans i koordinerade attacker för att lura hyresgäster – hyresgäster i Sverige faller på knäna medans Hyresgästföreningen hovar in de stora pengarna

För att förstå Hyresgästföreningen och propagandan som sprids via hatbloggen Hem & Hyra kan man ställa sig frågan: Kan jag välja och vraka och själv välja ett boende jag själv önskar i mitt land Sverige? Svaret är givetvis nej, du som hyresgäst i Sverige får ta det som erbjuds dig och dessutom vänta i över 15 år på att bara få möjligheten att bo i en hyresrätt.

Då kan man fortsätta med följdfrågan: Hyresgästföreningen som har styr i över 100 år och inte lyckas lösa bostadsproblemen i Sverige, vad beror det på? Svaret är ganska simpelt där många nu har börjat förstå att det sker en masspropaganda mot hyresgäster i Sverige i ett syfte att lura dessa på medlemsavgifter.

Bara man betalar medlemsavgifter så ska Hyresgästföreningen lösa alla bostadsproblem!

Men i själva verket vill inte Hyresgästföreningen lösa några bostadsproblem för löser man samtliga bostadsproblem så är det i framtiden meningslöst för hyresgäster att betala in pengar till Hyresgästföreningen.

Det är ganska naivt att tro att Hyresgästföreningen efter 100 år inte skulle ha ett ekonomiskt syfte i sin verksamhet. Vi vill påstå att det enda syftet Hyresgästföreningen idag har är ett ekonomiskt syfte.

Tipsa oss om Hyresgästföreningen och hatbloggen Hem & Hyra

Har du tips som du vill lämna till oss om hatbloggen Hem & Hyra samt Hyresgästföreningen? Klicka här för att tipsa oss!

Bli medlem hos den unga och ärliga Hyresgästkassan som arbetar för dig som hyresgäst

Är du likt tusentals andra intresserad av en förändring i Sveriges bostadspolitik? Gå med Hyresgästkassan för riktig förändring.

Köp medlemskap här

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat