Med investerat guld ”fuskar” du dig igenom inflationen – säkra dina svenska kronor

Lästid: 2 min
”Guld är ett inflationsskydd”
Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Det är aldrig fel i tid att investera i guld – statistiken talar för att guld alltid är en säker investering

Investeringsguldtackor – människor rusar mot den rena guldet

Guld har genom historian visat sig att vara en mycket uppskattad ädelmetall som dessutom håller sig mycket väl mot inflation. Tittar man på siffrorna kontra svenska kronor så har du dessutom gjort dig en liten förmögenhet på det guld du eventuellt äger. Människor som inte har köpt guld rusar nu till dem butikerna som säljer investeringsguld för att få ta del av det så kallade inflationsskyddet och det gör de helt rätt i. Svenska kronor tappar värde snabbt och det känner människor av i Sverige.

Byt ut dina svenska kronor mot guldtackor och hoppa över inflationsriskerna dina svenska kronor innebär

Att sitta på svenska kronor är aldrig bra, inte för den delen sitta på andra valutor heller. Saker blir dyrare i samhället och dina kronor tappar värde. Med investerat guld har du möjlighet att hoppa över inflationen alla andra kommer att känna av men det krävs då att du också har ett litet sparkapital i guld.

Guldtackor alltså i rent guld kallas ibland för 24K eller helt enkelt 99,9%. Det är dessa guldtackor om är eftertraktade i investering.

Guld får en alltmer återupplivad status som betalningsmedel – människor i Sverige gör affärer i guld

Det finns ett stort antal människor i Sverige som väljer bort svenska kronor när man gör affärer. Har motparten i en affär exempelvis guldtackor att erbjuda som betalningsmedel har vi säljare som glatt accepterar denna betalningsmetod.

Att ta betalat i guld är dock inte främmande, det är något vi människor genom historian alltid har gjort och förmodligen alltid kommer att göra. Betalningsmetoden återupplivas dock i allt snabbare takt hemma i Sverige och detta är en god nyhet när människor får upp ögonen för denna betalningsmetod som ett alternativ.

Investera/köp fysiska guldtackor utan att faktiskt behöva förvara dessa själv

Så enkelt investerar du i guld

Att investera i guld är inte svårt på något sätt. Allt du behöver göra är att surfa in på vald sajt och köpa det investeringsguld du önskar. Ibland vill man själv förvara guldtackorna men med tanke på risken för rån väljer ett stort antal människor att köpa guldtackor som sedan förvaras i valv mot en månadskostnad.

Denna månadskostnad är relativt låg och betalas oftast månadsvis beroende på hur mycket guld du väljer att köpa. Du kan när som helst sedan sälja av ditt guld eller få guldet hemskickat. Så enkelt är det att investera i guldtackor. Guld är inte komplicerat.

Klicka här för att investera i guld.

Tänk på att det är guldtackor du ska köpa och inte smycken att investera i

Viktigt att komma ihåg för dig som precis ska börja investera i guld är att välja det guld som har bäst återköpspris – d.v.s. du ska inte köpa guld smycken. Köpa alltid guldtackor i rent guld.

Sådant guld kan lätt omsättas till pengar.

Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat