Se upp för falska guldtackor som säljs på Tradera

Lästid: 3 min
”Snälla se upp för bedragarna på Tradera”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Bland annat säljs falska PAMP guldtackor på Tradera

Fenomenet med att sälja falska guldtackor som inte innehåller guld har nu tagit sig till Sverige, du bör vara vaksam när du köper guldtackor – risken finns att du kanske upptäcker att guldtackan är falsk först efter många år då de flesta som köper en guldtacka faktiskt aldrig kontrollerar så den är äkta

Dem falska guldtackorna som säljs via bl.a Tradera är för ett otränat öga väldigt genuina, de ser äkta ut på bild, väger lika mycket och är väldigt lika originalet. Men tittar man mer noggrant på den falska guldtackan/guldtackorna så ser man tydliga spår på bedrägeriet många människor tyvärr har råkat ut för.

Människor som lurar andra människor att köpa falska guldtackor är bedragare ända in i ryggmärgen. Att lura någon att köpa en falsk guldtacka skiljer sig mot att exempelvis bli lurad på att köpa ett par falska skor som utges för att vara äkta då en guldtacka oftast är något man sparar på i 10 tals år.

För de som precis upptäckt att de för 10 år sedan köpte en falsk guldtacka lider jag med. Man hade förväntat sig en liten förmögenhet men blev bedragen i hela 10 år – jag lider verkligen med er.

Köp endast guldtackor från seriösa aktörer och trots att det finns falska guldtackor på Tradera så finns det seriösa aktörer även där

Falska skor – äkta skor

Falska glasögon – äkta glasögon

Dessa har en gemensam sak, de tappar värde snabbt.

En falsk guldtacka som man köp i investeringssyfte är ett årslångt bedrägeri som kanske t.o.m aldrig upptäcks då man kanske har valt att spara guldtackan till barnen som sedan ska ges bort i 18 års present till dem. Hänger ni med vad det är för typ av bedragare som säljer falska guldtackor. Föräldrar som i vissa fall sparar på en falsk guldtacka i 18 år luras av små skräpiga bedragare på Tradera.

Dagens Process tar gärna emot tips om bedragarna. Mejlas oss!

Snälla, köp inte falska guldtackor – det är ett årslångt bedrägeri

Vetskapen om att människor köpt falska guldtackor och upptäcker detta först flera år efter skär i mitt hjärtat

Det är inte pengarna i sig som är det stora bedrägeriet. Att luras på 10 000 kronor eller 40 000 kronor är givetvis oerhört trist men det som är så vidrigt är som ovan nämnt att många upptäcker att de köpt en falsk guldtacka så långt efter inköpet.

Det finns givetvis ärliga människor som säljer guldtackor på Tradera – KÖP AV DE – vi hjälper till och listar seriösa aktörer samt reder ut vilken typ av säljer på Tradera du kan inhandla guld ifrån

Köp inte guldtackor som är överdrivet billiga. Guldtackor som säljs till underpris ska direkt väcka alla varningssignaler som finns inom dig. KÖP INTE BILLIGA GULDTACKOR! Guldtackor ska ses som en investering inte som en produkt du köper billigt för att sedan sälja till normalpris. Önskar du att agera på detta sätt som någon form av gammal bilhandlare på blocket som köper billiga bilar, prutar och sedan säljer de vidare till marknadspris så kanske du förtjänar det som komma skall.

En guldtacka köper du för att egentligen slippa spara på pengar. Att spara i guld har genom åren visat sig vara en bra idé för att finta inflationen så att säga. Guld är en valuta och ska då också ha den respekt den förtjänar som en valuta.

Förstå vad en guldtacka är. Guld är en valuta. Om du ser 24k rent guld som säljs till underpris så går det att jämföra med att du eller någon annan för den delen helt otroligt får för sig att sälja sina svenska kronor till underpris. Du skulle väl inte sälja dina 100 kronor för 6 EURO (71,70 kronor)?. Nej det skulle du nog inte göra om du nu inte är desperat efter EURO sedlar.

Köp endast av människor som det 100% går att lita på och ingen annan.

Ska du investera i guld så ska du lära dig upptäcka falska guldtackor – på samma sätt som du har lärt dig att upptäcka falska sedlar så måste du lära dig upptäcka falskt guld

Gå på känsla. Fråga alltid vad någon annan tror och tycker. Läs på om guld och hur du upptäcker falska guldtackor. Jag som skriver denna artikel kan i de flesta fall i bild upptäcka om en guldtacka är falsk eller inte och om jag får hålla den falska guldtackan i handen är den en garanti för att jag kommer avslöja bedragarna. Så om du vill investera i guld så behöver du lära dig se skillnaderna på samma sätt som du lärt dig upptäcka en falsk sedel annars är det ingen idé att du köper guld från okända.

Dessa kan du köpa guldtackor ifrån – vi hjälper till och listar en del aktörer och går igenom hur du köper guldtackor på Tradera från seriösa människor

Att köpa en guldtacka från en säljare på Tradera behöver givetvis inte innebära en stor risk. Det finns väldigt många seriösa människor på Tradera som säljer guldtackor och jag har personligen varit i kontakt med dem. Kontrollera tidigare omdömen om säljaren. Är det ett helt nytt konto kan det givetvis innebära en risk men du behöver själv känna av – känns säljaren ärlig? Känns det rätt? Då köp annars gör det inte. Se inte en guldtacka som någon du måste köpa billigt för då kommer du garanterat att åka på nitlotten.

AktörerBetygSe utbud
NSG5/5Se utbud
Tavex5/5Se utbud
Liberty Silver5/5Se utbud
Tradera4/5Se utbud
Guldcentralen4/5Se utbud

Jag har handlat guld från alla dessa aktörer och kan rekommendera dem alla. Ibland skiljer det sig några hundralappar per guldtacka i samma vikt mellan aktörerna. Spontant gillar jag nog Tavex och Liberty Silver allra bäst.

Det är alltid kul att själv få åka in och hämta sitt guld från Tavex´s butik i Stockholm och denna möjlighet saknar Liberty Silver då de är helt online-baserade. Inte för att det egentligen spelar någon roll men jag tycker helt enkelt om att själv få åka in till butiken och hämta guldet istället för att någon posten-gubbe ska leverera guldtackorna till mig.

Vidare tycker jag om NSG också, och samma här så har man möjlighet att själv få åka in till deras lokaler som ligger i Västberga, Stockholm. Och jag gillar deras lokaler. Har endast varit där en gång men det var fint att få komma dit på besök och det lär nog bli flera besök hos de.

Guldcentralen tycker jag om för att det är säkert att handla guld hos de och det går alltid att finna någon rolig cirkulerad guldtacka på deras webbplats men de har alltid dyrare priser på sitt nypräglade guld än alla andra aktörer, det cirkulerade guldet är alltid spännande hos de men även hos alla andra. Går att göra roliga och bra fynd. Det finns dock en sak jag stör mig på hos Guldcentralen och det är att de alltid vill sätta sitt pris på sina guldtackor de säljer dagen efter för att följa LBMA AM (förmiddags) FIX priset – helt i onödan. Allt jämnar ut sig i slutändan ändå. Så du som köper en guldtacka från Guldcentralen kan förvänta dig att priset du ser på deras hemsida aldrig är det pris du kommer att betala – du kommer att betala någon hundralapp mer eller nån hundralapp mindre dagen efter och om guldet mot förmodan skulle skifta kraftigt kan det bli större skillnader i pris. Jag har ännu inte kommit i kontakt med en aktör i Sverige eller utlandet som säljer sitt guld på detta sätt dock ska man ha klart för sig att Guldcentralen inte är oseriösa för det. De är seriösa.

Det är också kul att få handla guldtackor på Tradera, en av anledningarna är att det faktiskt finns många seriösa aktörer där och dessa människor förtjänar att få sälja sitt guld till marknadspris, det gynnar alla.

I slutändan så rekommenderar jag alla de aktörer som ovan nämnts. Lycka till med din guldinvestering.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat